444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil İsim Sorgulama

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. ​Marka tescili​, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescili; Kendinize ait bir markanızın koruma altına alınmasına amacı ile gerçekleştirilen müracaatlar sonucunda elde edilen koruma altına alınması ve hak sahipliği denir. Marka tescil isim sorgulama; Oluşturulan markanın daha önceden aynısının ya da benzerinin tescil işleminin yapılıp yapılmadığının araştırılması işlemidir. ’’

Marka tescil isim sorgulama,  marka sorgulama,  marka araştırma,  marka tescil sorgulama, marka araştırma,  marka tescil tabirleri de aynı anlama gelmektedir.

Oluşturulan markanın, tüm tek elden yürütme haklarının, markayı oluşturan kişiye yönelik olabilmesi ve oluşacak problemlere karşı yasal haklar ile koruma altına alması amacı ile Enstitüsü nezdinden kişi veya işletme adına tescil edilmesi zorunludur. Tescil müracaatında bulunulduğu saat hatta dakikadan anı ile korunmaya alınan marka, 10 ay ile 12 aylık kapsamda değişme arz eden bir sürede onay işlemi yapılarak tescil işlemi sona ermektedir. Markanın 10 sene gibi bir süre tüm haklarını size arz edilmesi bu tescil işlemin başarı ile sonuçlanmasında bağlıdır. Tescili markanızı, yasal olarak diğer kişiler taklidinde bulunamaz veya markanızın benzerleri üretememek ile birlikte maddi anlamdan herhangi bir imkânda bulunmanız söz konusu olamaz. Bu haklara erişebilmeniz açısından tescil işleminde bulunmanız gerekir lakin ilk basamak ve önemli olan süreç elbette ki daha önceden tescili söz konusu olmayan bir marka belirlemenizdir. Bunu da öğrenmenizin tek alternatifi şirketimizin uzmanları tarafından sağlıklı ve çok titiz bir şekilde  yapılacak olan Marka tescil isim sorgulama yani marka araştırması işlemidir.

Hazırlanan markanın tescilin onayının yapılması adına, Enstitüsü ’ye müracaat edilmesi ile başlayan ve bir sene kadar devam eden bu süresi akabinde, onayın yapılmadığı ifade eden bir hüküm ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu hüküm sürekli görülmek ile birlikte bir hayli fazla işletmenin karşılaştığı bu sonuçtur. Bu sonucun asıl nedeni ne gelecek olursak; markalara benzeyen veya tıpta tıp aynılarının bir diğer kişiler tarafından daha önceden tescil işleminin tamamlanmış olmasından ibarettir. Müracaat işleminizin analiz edilmesinin akabinde, enstitü uzmanları markanızı, markanıza ait benzerinin veya tıpa tıp aynısından bulunması sonucunda onaylamayabilir. Bunun yanı sıra markanıza onay işleminde bulunsa dahi, marka bülteninde ilan edilmesinin ardından diğer marka markasına benzediği tezini savunarak tescil işlemine itirazda bulunabilir. Bu sorunlar devam ettikçe devam eder. Doğal sonuç olarak ta markanızın tescil istemi ret edilebilir. Bu süreçler oldukça zorlu, sabır gerektiren ve bir hayli problemlerin yaşandığı bir süreçtir. Araya itirazların da girmesi ile iş için çıkılmayacak bir boyuta varır. Bu sonuçlar doğrultusunda maddi anlamda zarara girmenizin yanı sıra zaman kaybınıza da sebep olmaktadır. Tüm bu problemleri yaşamamak ve markanızın daha önceden tescile konu olmadığından emin olmak açısından Sistem Patent şirketimizce ücret talep etmeden yapacağımız. isim sorgulama işlemimiz ile sizler tüm bu zorlu süreçten kurtarmaktayız.

Markanıza ait tescil işleminde bulunarak markanızı diğer kişiler karşı koruma aldırmayı düşünüyor iseniz güvence altına almayı düşünüyorsanız, Sistem Patent şirketimizin konusunda uzman ekibimiz hiçbir ücret talep etmeden tescil isim sorgulaması yapmaktayız. Yapacağımız sorgulama işlemimiz, üst kısımda belirttiğimiz tüm bu problemler açısından oldukça önem teşkil etmektedir. Bu işlemi web sayfamızda bizzat kendiniz yapabilirsiniz lakin şiddet daha sağlıklı ve kalite bir sonuç elde edebilmesin açısından, şirketimizde görev yapan vekil danışmanlarımız ile birlikte yapmanız tavsiye etmekteyiz. Tavsiyemizin sebebine açıklayacak olursak, tescil işlemi tamamlanmış veya tescili için müracaatta bulunulmuş markaların, sizin markanız ile olan benzerlik ya da farklılık belirten hususların belirmesi amacı ile sizin bilgi ve tecrübenizden ziyade, çok ince ayrıntılar gerektiren bir durum olmasından doğru doğru kıyaslamada bulunamayabilme ihtimaliniz olmasından ve kesin karar adına uzman analizi ve incelemesi gerektiren bir konudur. Görmediğiniz veya gözünüzden kaçan çok ufak bir detayı danışman vekiliniz doğru olarak tespiti edebilir. Markanızın tescil işleminde bulunmanıza veya onaylanmasının söz konusu olmayan hususlarda meşakkatli tescil aşaması yaşamanıza sebebiyet vermektedir. Şirketimize başvurarak sağlıklı ve kaliteli yapacağımız tescil isim sorgulaması ile sizler tüm bu büyük sıkıntıları yaşamanıza engel olacağız.

Sistem Patent şirketimiz, markalaşma sürecinde, markanın koruma altına alınıncaya dek tüm kademe ve aşamaları, sizlerin adına en basite çekmekteyiz. Markanızın tescil işlemin gerçekleştirmekte ve istemde bulunmanız üzerine tescil işlemin ardından yaşanacak tüm aşamalarda da markanızı korumaktayız. Marka konusunda bu sorgulama dışında daha pek çok alanda hizmet sunmaktayız, şirketimiz markanızı hazırlarken danışmanlık hizmeti vermekte ve markanızın, tescil işleminde bulunurken vekil firmanız olarak markanızın koruma aşamasında de güvenliğini sağlamaktayız.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>