444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Ettirmek İstiyorum

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil ettirmek istiyorum diyen biri; Kendine ait olan yarattığı bir markayı koruma altına alınmasına adına müracaata işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.’’

Marka tescil ettirmek istemek ifadesi ile, marka tescil almak, marka tescil etme, marka tescil belgesi temin etme anlamlarına da gelmektedir. Marka Tescil Ettirmek istemek adına marka vekili olarak Sistem Patent şirketimiz vasıtası ile müracaat işleminiz gerçekleştirebilirsiniz. Bu tescil ettirmek istemek ile belgenin temin edilmeden evvel prosedür gereği birtakım aşamaların gerçekleşmesi gerektiği bilinmelidir. İlk başta marka tescil ettirmek istiyorum ifadesini kullanan kişi veya kuruluş ilk önce markasını yaratmalıdır.

Marka Tescil Ettirmek İstemek Prosedürleri

1. Araştırma Süreci

Marka isminin tescil edilmesi işlemine uyguluğu hakkında gerçekleşen araştırma faaliyetidir.

Markanıza ait tescil ettirmek istemeye ilişkin gerçekleştireceğiniz müracaat işlemine olumsuz bir karar gelebilir. Bu işlem bir hayli meşakkatli ve zorluklar ile karşılaşabileceğiniz bir periyottur. Hem maddi konudan hem de maneviyat konudan kayıplar ile karşılaşabilirsiniz. Lakin sizleri bu durumlar ile karşılaşmanız ve markanızın tek olduğuna emin olmanız açısından uygulayacağımız basit bir uygulama ile bu sıkıntılardan arındırmaktayız. Bu uygulama ise marka tescil araştırma veya sorgulama işlemidir.  

Tescil belgesini temin etmeniz hususunda müracaat eyleminde bulunmadan ilk ve önem teşkil eden uygulama araştırmanın gerçekleşmesidir. Markanızın tescil edilmesine uygun sınıfı ve bu sınıfın müsaitlik durumu konusunda bilgi temin etmeniz açısından Sistem Patent şirketimiz ücretsiz istemde bulunmanız akabinde tecrübeli personelimiz ile sizler adına marka araştırması uygulaması gerçekleştirmekteyiz. Tüm İşlemlerin olumlu neticelenmesi akabinde ise müracaat uygulamalarınız sizlerin adına şirketimiz gerçekleştirilecektir. Ve tüm bu süreçler şirketimiz tarafından yürütülecektir.

2. Müracaat

Uygun şekilde yapılacak müracaat işleminin ilgili makama iletilmesidir.

Tescil ettirme isteyerek müracaat işlemi gerçekleştirirken;

  1. Markanın ait olduğu şahıs ve şahısın adres bilgileri ( tüzel şahsı ise, tam olarak ticari unvanı, adresi;  gerçek şahıs ise, adı ve soy adı, doğum yeri ve doğum tarihi, açık adresi.)
  2. Markanıza ait bir nüsha yani örnek ( yazı karakteri ve logosu ve bunların icra edeceği etiket)
  3. Özel bir vekaletname (yalnızca vekâletnamede yer alan ve faaliyet raporunda yer alan unvan aynı olmak zorundadır.) gerekmektedir.

Markanızın, müracaat eyleminde bulunduğunuz tarih ve hatta dakikadan başlayarak koruma kalkanı altına alınacaktır. Fakat bu marka tescil işlemi faaliyeti standart olarak 12 aylık (1 yıl) bir zaman diliminde sona ermektedir. Bu zaman diliminin ilk 5 aylık periyodu markanın şekli olarak koşulları ve tescil işlemi uygulanabilirlik ilkeleri doğrultusunda analiz işlemi gerçekleşecektir. Bu periyotta markanız kabul edilmesinin yanı sıra ret işleminde yapılabilir.

3. Resmi marka bülteninde yayınlanma aşaması

Müracaat kabul işlemi doğrultusunda bültende markanız yayını yapılır.

4. 3. şahısların İtiraz Edebilmesi ve Marka Tescil İşlemi Kararı

Bu süreçte 3. kişilerin yapacağı itirazlar adına 3 aylık bir ilan süresidir. Bu aşamada da herhangi bir itiraz gerçekleşmemesi nihainde bu husus ticari unvan sahibi yahut vekil firmaya bildirir.

5. İlgili Ücret Yatırılarak Belgenin Temin Edilmesi

Var ise istemde bulunacak noksanlıkların kapatılmasının ardından ücret tahsis edilir. Ortalama olarak 2 ay süre çerçevesinde markaya ait tescil işlemi yapılır.



Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>