444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Fiyat

 ‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir.  Marka tescil fiyatı; tabirini açıklayacak olursak, markanızı koruma altına almak istemeniz açısından yaptırmak istediğiniz tescil işlemleri adına gerçekleştireceğiniz müracaat işlemleri akabinde ödenmesi gereken ilgili ücreti ifade eder.’’

Marka tescil fiyat ifadesi ile marka tescil ücretleri, marka tescili maliyeti, marka tescil ücretleri, marka tescil işlemi ücretleri gibi ifadelerde aynı anlamı teşkil etmektedir.

Marka oluşturanlar kişiler veya kuruluşlaroluşturdukları markalarının koruma altına alınması adına marka tescil işlemlerinin gerçekleşmesi gayesi ile müracaat işlemlerinde bulunmaları gerekmektedir. Bu müracaat işlemlerinde bulunmaları doğrultusunda ise diğer aşama ve süreçlerine geçebilmeleri için tescil müracaat işlemlerinin olumlu şekilde sonuçlanması gerekmektedir. Bu oluşturdukları markalarına ilişkin hak sahipliği belgesine sahip olunması adına da marka sahipleri, belirli bir marka tescil fiyatı yani tescil tutarını yatırmaları ile mükelleftir. Diğer yandan oluşturdukları markalarını tescil ettirmeleri gayesi ile ilgili olan ücretin yatırılmaması neticesinde ise markaya yapılan tescil müracaat işlemi hak kaybı yaşar. Bu şekilde bir sorunlar karşılaşılması sonuncunda ise doğal olarak müracaat dosyası da kapatılır.

Marka tescil işlemini gerçekleştirmek için; Markanıza ait tescil işlemini yaptırmanız amacı ile hazırlamanız lazım olan evraklardan aynı sene (yıl) enstitü nezdinde yapılan işlemler adına belirlenen fiyatın ilgili yere ödendiğini gösteren makbuzun yahut dekontun müracaat ettiğiniz markaya ait olan dosyada bulunması da önem teşkil eden bir husustur. Diğer şekilde marka tescil işlem fiyatının (tutarın) yatırıldığını beyan eden belgelerin (fiş, dekont, makbuz) dosyada yer almaması sonucunda ise marka dosyasının tam teşekküllü olmasına rağmen müracaat işlemi işleme sokulmaz.       

Markaya ait tescil işlemini gerçekleştirmek adına yatırılması gereken işlem fiyatları (tutarları) her senenin (yıl) ilk ayında (ocakta) ilgili merci tarafından duyurumu yapılmakta ve bu yapılan duyurumunun resmi gazetede ilan edilmesi ile uygulamaya geçilmektedir. Marka tescil ettirme işlem fiyatı, 2 basamakta yürütülecek olan işlemlere ödenmekte olup bu işlemler ise tescil müracaat işlemi ve tescil işleminin toplam fiyatı (tutarı) kadardır. Lakin;

  1. Her senenin ilk ayında beyan edilen olan tescil ücreti ya da tutarı, başvuru işleminin endüstri kayıtlarına geçmesi sonucu ile tahsis edilir. Bu şekilde devam eden marka analizinde, markaya müracaat işlemi gerçekleştiren marka oluşturan kişi, herhangi bir işlem yapılması talebinde bulunmaması neticesinde nu ücretler haricinde başka hiçbir ücretin ödemesi talebi ile istem yapılmaz.
  2. İnceleme değerlendirilmesi ve şayet ki itiraz gelirse bu itiraz işlemleri adına yapılan kayıt ile tüm süreçleri sona eren tescil işlemi başvuru adına alakalı olan kesimlere, ilgili olan ücretin ödenmesine ilişkin resmi yazı ile duyurumu gerçekleşmekte ve o müracaat işleminde bulunan şahsa tebliğ işlemi gerçekleşmektedir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescili, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili MüracaatıMarka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>