444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Kaydı Sorgulama

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil kaydı sorgulama; Tescil işlemi yapılacak bir markanın, bire bir aynısının yahut bir benzerinin daha önceki zamanlarda tescil işleminin yapılıp yapılmadığına ya da bu tarz markaların daha önceden tescil müracaatında bulunup bulunmadığının kaydının sorgulamasına denir.’’

Marka tescil kaydı sorgulama ile, marka isim sorgulama, marka sorgulama, marka tescili sorgulama, marka araştırma, marka tescil araştırma ifadelerine aynı tabirlerdir.

Bu kaydı sorgulama işlemi markasını hazırlayan ve bu hazırladığı markalarını koruma kalkanına alınması hedefi ile tescil işleminin bulunulma sürecinde bir hayli önemlidir. Bu tescil kaydı sorgulama işleminin gerçekleşmemesi ile emeklerinizin hepsinin heba olması olasılığı bulunmaktadır. Sebebi ise çok açık markanızı oluşturdunuz fakat tescil kaydı sorgulama işleminde bulunmadan müracaatta bulundunuz. Markanız bültende yayınlandı ve tescil işlemi tamamlanmış ya da daha önceden müracaat işleminde bulunulmuş markalar ile benzeri çıktı ya da tıpa tıp aynı. Bu durumda diğer marka sahipleri itirazda bulunabilir ve tescil başvurunuzu durdurabilir. Bu durum sonucunda tüm paralarınız ve emekleriniz heba olur.

Oluşturduğunuz markanıza ait tescil işlemini gerçekleştirerek koruma altına almayı amaç ediniyor iseniz, ilk başta müracaat etmeden marka kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. Bu işlemin önemi ise maddi ve manevi açısında büyük bir önem teşkil etmektedir. Bu işlemi Sistem Patent web sayfamızdan bizzat kendiniz yapabilirsiniz. Fakat bu kayıt sorgulamadan daha net ve daha sağlıklı bir sonuca varabilmeniz bakımından şirketimize müracaat ederek bu konularda uzman personeller eşliğinde de yapmanız sizin açısından daha fayda verecektir. Çünkü, tescil işlemi tamamlanmış olan ya da tescil için müracaatta bulunulmuş markaların kendinize ait marka ile tıpa tıp benzemesi veya diğer markalardan farklı bir özelliğe sahip olduğu noktalarının tespit edilmesi gerekir. Bu konularda bir uzman desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Doğru analiz amacı ile ve kesin karar adına uzman olan kişilerin marka kaydı sorgulamasında ve değerlendirmesinde bulunması gerekebilmektedir.

Bu konuda ifade etmek istediğimiz durum o kadar ayrıntılı ve titiz bir çalışma gerektiren konu olmasından dolayı, bazen sizlerin farkına varamayacağınız çok ince olan bir ayrıntıyı doğru şekilde belirleyerek uzmanlarımız fakına varmasıdır.  Markanızın tescil işlemini bulunmanıza veya tescil onay işleminin olumlu anlamda sonuca bağlanmasının mümkünatının olmadığı hususlarda zorlu tescil işlemi süreci yaşamanıza sebebiyet verebilmektedir. Doğru analiz edilen tescil kaydı sorgulama uygulaması ile sizi bu yaşama ihtimali bulunan sıkıntı süreçler ile karşılaşacağınız büyük bir problemden kurtarıyoruz.

Bu sıkıntıları durumları yaşamamız için ve markanızı veya markanıza benzeyen bir diğer markanın daha önceki bir zamanda tescil edilip edilmediğini ya da müracaat aşamasında olup olmadığını Sistem Patent şirketimizin marka tescil kaydı sorgulama vasıtası ile çok kolay ile sizleri bu dertlerden arındırmaktayız.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>