444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescili Yaptırmak

‘‘Marka kavramı, bir hizmet ya da bir ürünü, diğer kişi veya diğer bir işletmenin ürün veya hizmetinden farklı bir kimliğe kavuşturan işaretlerin tümüne verilen isimdir. ​Marka tescil​, bir ürünü ya da bir hizmeti diğer benzeri ürünlerden farklı bir yapıya kavuşturan ve devlet makamı tarafından onaylama işleminin tamamlanması ile markanın koruma altına alınmasına denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescili yaptırmak konusunda; Markaya yönelik, bir marka araştırma ve analiz işlemlerinin olumlu şekilde neticeye bağlanmasının akabinde markanın tescil ile koruma altına alınması için yapılacak işlemler de bulunulmasına ve tescil işleminin sonuca bağlanmasıdır.’’

Marka tescili yaptırmak ile, marka tescilinin yapılması, marka tescilini yapmak, marka tescil belgesi alma, markayı tescil ettirmek aynı kavramlardır. Kısaca tescili yaptırmak adına marka vekili Sistem Patent şirketimize marka müracaatında bulunabilirsiniz. Marka tescili işleminde bulunulmadan evvel prosedürde yer alan şu aşamalar uygulanmalıdır.

Marka Tescil Yaptırma Prosedürleri

1. Marka Araştırması

Bilindiği gibi marka tescili bir hayli yorucu ve problemler ile karşılaşılabilecek bir aşamadır. Markanın tescil işleminde bulunabilmesi amacı ile markanın sorgulanması işlemidir. Markanızın tescil işleminde bulunabilmesi talebi ile yapılacak marka müracaatınıza ret hükmi gelebilir. Bu durum sonucunda gerek ekonomik açıdan gerekse manevi yönden kayıplara neden olur. Sistem Patent şirketi olarak sizleri bu sıkıntılar ile karşılaşmamanız ve markanızın daha önceden tescile konu olmadığını basit bir işlem ile öğrenebilmenizi sağlamaktayız. Bu işlemimiz ise marka araştırma işlemidir.

Markanızı tescil ettirebilmeniz açısından marka başvurunda bulunmadan ilk etapta marka araştırması işleminin yapılması bir hayli önemlidir. Tescil işlemine konu olan markanızın uygun bulunan sınıfta ve bu sınıf hakkında sağlam bilgiler temin etmeniz adına Sistem Patent şirketimizin deneyimli çalışanlarımız, sizler için marka araştırma yani marka sorgulaması işlemlerinde bulunmaktayız. Ve bu işlem adına hiçbir ücret talebinde bulunmuyoruz. Araştırma sonucunda markanıza daha önceden tescile konu olmadığı öğrenmemi ile beraber marka müracaatlarınızı sizlerin adına vekil şirketimiz tarafından gerçekleştirilecektir. Ve tüm bu süreçler şirketimiz tarafından yürütülecektir.

2. Markaya Müracaat

Oluşturulan markanın tescil işlemi adına müracaatta bulunulması işlemidir. Tescili işlemi yaptırmak istemi ile müracaatta bulunurken;

  1. Markayı hazırlayan kişi veya kişinin adres bilgileri
  2. Markanın bir nüshası
  3. Vekaletname gerekmektedir.

Tescil işlemi amacı ile müracaat işleminde bulunduğu dakikadan başlayarak markalar koruma kapsamına dahil edilmektedir. Bir markanın tescil süreci yaklaşık 1 yıl sürmekte ve sonuca bağlanmaktadır. Bu sürenin ilk 5 ayı, yalnızca markanın şekli koşulları ve tescil işleminde bulunabilme analizidir. Bu sürede markanız, kabul edilmesinin yanı sıra tescil edilmez hükmüne de alır.

3. Markanın Bülteninde Yayınını Yapılması

Markanın tesciline yönelik onayın verilmesi ile birlikte resmi marka bültende yayınlanır.

4. Markanın İtiraza Açılması ve Enstitü’nün Tescil Hükmüne Varması

Bültende yayınlanan markaların, gelebilecek itirazlar adına 3 aylık bir ilanda kalma aşaması bulunmaktadır. Bu ilan aşamasında itiraz işlemi yapılmaması durumunda Enstitü bu konuyu ticari unvan sahibine veya atanan vekil firmaya bildirir.

5.Tescili Adına Tescil Ücreti Yatırılarak Belgenin Temin Edilmesi

Marka sahibi, markanın tescilinin yapılması adına marka tescil ücreti yatırılmalıdır. Ücret yatırıldığı takdirde ortalama 2 ay sonra marka tescil belgesi temin edilir.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi tüm marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>