444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Mal ve Hizmet Listesi

‘‘Marka, bir hizmeti veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan işaretlerin tümüne verilen isimdir. Marka tescil, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzer ürünlerden ayrı kılan ve devletin ilgili kanalı ayrıcalığı ile yapılan onaylama işlemine denir. Tescil, resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyutu bulunmaktadır. Marka tescil mal ve hizmet listesi; Markaların mal ve hizmet sınıfında tescil işleminin gerçekleştirilmesi için düzenli bir şekilde yapılmış listedir. Tescil işlemi gerçekleştirilecek mal ve hizmetlerin marka tescil müracaatı yapılmadan evvel ilk önce bu liste analiz edilmelidir.’’

Genellikle toplumda Marka Tescil Mal ve Hizmet Listesi şeklinde söylenen kavramın asıl ismi, marka tescil sınıfıdır. Lakin bu konuda marka listesi, marka sınıfı, marka tescil mal ve hizmet sınıfı gibi ifadeler kullanılmaktadır. Bu ifadeleri de kullanmak doğru olur.

Elde edilen markaların ilk önce tescil işlemi yapılmalıdır. Günümüzdeki şirketler ise bu konunun önemine vakıf olduklarını gösterdikleri girişimler ile belli ediyor. Marka tescil işleminin gereksinimi ve önemine vakıf olunması ile yapılan tescil müracaat işlemlerinin doğru olarak uygulanması önem teşkil etmektedir. Markaya yönelik tescil işlemine yani marka hak sahipliği elde etme için karar verilmesinin önemi kadar, tescil mal ve hizmet listesi sınıfında belirlenmesi önemlidir.

Marka tescil mal ve hizmet listesi, koruma altına alınan markaların olduğu sınıfları gösterir. Sizde markanızı bu listeye dahil etmeniz akabinde, markanız yasal bir kimlik ve özellik elde edecek aynı zamanda ticari bir kazanç durumuna gelecektir. Markanız bu sınıflardan birisine dahil edebilmeniz için tescil müracaatında bulunacağınız sırada, markanın sektörel olarak hangi marka mal ve hizmet listesinde yer alan sınıfta icra edileceğini tespit etmeniz gerekmektedir. Mal ve hizmet listesinden ait olduğu sınıfı tespit etmek gayesi ile uygulayacağınız bu liste sınıfı sayesinde markanız ilgili olduğu alanda koruma altına alınmasını sağlanacaktır. Bu liste sınıfların olarak Enstitüsü nezdinde toplamda 45 adet marka sınıfı yer almaktadır.

Bu sınıflar, Enstitü nezdinde 1. sınıftan başlayarak 35. sınıfta dahil olmak üzere listeler ürün sınıfı adına geçerli olmasının yanı sıra 35. sınıftan başlayarak 45. sınıfta dahil olan sınıflar ise hizmet listesi sınıfını temsil etmektedir. Marka, ait sınıfta tescil işlemi gerçekleşmesi ile alakalı olduğu mal ve hizmetler alanında koruma altına alınır. Markanızın ait olduğu sınıfta tescil edilmesini sağlayarak, sınıfını ileriye dönük şekilde belirlemeniz ve ileriki süreçlerde yapacağınız işlevleri ve atacağınız adımları iş kollarına da hesaba katarak sınıfa dahil etmeniz gayet akıllıca yapılan bir uygulama olacak.

Markanızı tescil etmek için ait olduğu listeyi yani sınıfı tespit etmek gayesi ile, hangi sınıflarda tescil işleminde bulunmayı istiyorsanız o liste ya da listeleri karar kılmak ve müracaat işleminde bulunmak gerekmektedir. Burada önemli olan detay ise, markanızı tescil mal ve hizmet listesine dahil etmeden, markanızın ayrıntılı bir araştırmasını yani marka sorgulamasını yapmalısınız. Aksi takdirde daha evvelden tescil edilmiş bir marka bulunması durumunda ya da daha önceden tescil müracaatın bulunulmuş markaların olması sonucunda kendinize ait markanızın tescil işlemi mümkün olmayacaktır.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz…

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>