444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Maliyeti

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil maliyeti; Uzun uğraşlar sonucunda elde ettiğiniz markanızı koruma altına alma istemi ile yaptıracağınız tescil işlemleri doğrultusunda müracaat işlemleriniz ve tescil işlemlerinizin toplam tutarının maddi olarak tutarını ifade eder.’

Marka tescil maliyeti konusu, marka tescilinin bedeli ve marka tescili fiyatı ile aynı anlamdadır.  Marka tescil maliyetini oluşturan, marka sınıf adeti, tescil müracaatı ve marka tescil işlemi ve atamanız durumunda vekil firmaya ödemeniz gereken tutarların tümünde denir. Bu maliyetler en uygun cevaba nail olabilmeniz amacı ile Sistem Patent kuruluşumuz ile iletişime geçerek en sağlıklı bilgilere erişebilirsiniz.

Marka tescil işlemlerinde bu maliyetler açısından haç bedelleri Enstitü nezdinde her sene ocakta belirlenmesinden dolayı değişim arz edebilmektedir. Asıl husus ise tescil işleminin maliyetini meydana getiren en önemli durum tescil işleminin bulunacağı sınıf miktarıdır. Kaç tane sınıfta tescil işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyorsa sınıf miktarı kadar masrafınız olacaktır. Sınıf adetleri, başvuru işleminde bulunacak markanın boy göstereceği sınıfların belirlenmesi ile oluşmaktadır. Sınıf sayısı birden fazla olması durumunda bu maliyetler yani tutarlar paralel olarak yükselme eğilimi gösterecektir. Lakin önemli bir konu bulunmaktadır. Bu konu sınıf maliyetleri sabittir. Sınıf sayısı çoğaldıkça hali ile tescil maliyetleri de otomatikman paralel şekilde katlanır. (Her yıl belirlenen harç maliyetleri sınıf sayısının artması ile orantılı olarak artma yaşanır)

Üst yazımda bilgisini verdiğimiz gibi tescil işlemi maliyetleri diğer anlatım ile tescil paraları her yıl ocak ayında enstitü tarafından kararlaştırılmaktadır. Bu tescil paralarının temel belirleyici aktörleri bulunmaktadır. Bundan ilki ve en önemlisi tescil işlemi yapılacak sınıfın sayısıdır. Ne kadar çok sınıf o kadar para demektir. Diğer bir söylem ile markaya ait tescil işlemi amacı ile yatırılması gereken tescil maliyetleri sınıf adetine göre artış gösterir. Markaya yönelik yapılması amaçlanan tescil işleminin yapılması hedefi ile müracaatta bulunulurken bilgi sahibi olunması gereken ve tescil paralarını belirleyen diğer aktörler ise başvuru tutarı, tescil işlem maliyeti ve tayin edilmesi durumda vekil firma ücret maliyetidir. Bu paralar açısından yeterli bir bilgiye nail olabilmesi açısından ve en sağlıklı bilgilere şirketimizden ulaşabilirsiniz. Önem verilmesi gereken marka tescil işlemi, bu işin uzmanı olan vekil firmalardan biri olarak Sistem Patent şirketimiz bu maliyet konusunda gerekli olan bilgileri siz değerli kuruluşlarımıza temin etmekteyiz. Bu konuda en sağlıklı bilgiler açısından şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Markanızı korumak amacı ile yaptıracağınız tescil müracaatı sonucunda tahsis etmeniz gereken, sınıf adedi maliyetinden ziyade bu işlem adına asıl önemli durum ise tüm bu işlemleri sizin adınıza yürütmesi için vekiliniz olarak atayacağınız vekil firma ücretidir. Bu ücret firmalardan firmaya farklılık göstermektedir. Vekil firma atamanın önemi ise, tescil işlemi hatayı ve eksikliği mazur görmez. En ufak bir eksiklik ile tüm işleriniz alt üst olur. En kötüsü ise dosyanız yanabilir ve kapatılabilir. Bu durumları yaşamamız için vekil firma olarak Sistem Patent şirketimiz bu konularda size yardımcı olmaktadır. Tescil işlemi akabinde sizleri en ayrıntısına varana kadar bilgilendirmekteyiz ve en sağlık şekilde rehber olmaktayız. Sıkıntılı geçen bu aşamaları problemsiz bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olmaktayız. Tabi bu işlemlerimiz karşısında ufak bir ücret talep etmekteyiz. Bu ücrette tescil maliyeti arasındadır.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>