444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Ne Kadar Sürer

‘‘Marka, bir hizmet veya bir ürünü, diğer şahıs veya işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı bir özelliğe kavuşturan tüm işaretlere verilen isimdir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyuta sahiptir. Marka tescil ne kadar sürer sorusu ise; Uzun uğraşlar sonucunda oluşturulan markaların koruma altına alınması istemi ile yaptırılacak marka tescil işlemleri doğrultusunda marka müracaat işlemleri ve marka tescil işlemlerinin sonuca bağlanarak belgenin temin edilmesi arasında geçen süresidir.’’

Marka tescil ne kadar sürer sorusu ile, marka tescil süresi, marka tescili süresi, marka tescil edilme süresi, marka tescil işlemi süresi aynı anlama gelir.

Marka tescili için müracaat işlemi gerçekleşmesinin ardından 3-4 ay kadar uzmanın önüne intikal etmesi adına bir zaman almaktadır. Bunun sebebi ise her gün sayısı marka müracaatı yapılmaktadır.

Uzmanın önüne intikal eden bir marka müracaatı uzmanlar tarafından analiz edilir. Daha önce zamanlarda aynı ürün ve hizmetler adına bu markanın benzeri ve ya da ayırt edilmesine güç derece tıp tıp aynı adına bir müracaat işleminde bulundu mu bakılır. Bu tarz bir müracaat işlemi gerçekleşmedi ise markanıza yönelik Enstitü resmi marka bülteninde yayınını yapılması hükmü verilir. Yayının yapıldığı gün itibari ile 3 aylık bir itiraz etme süresi bulunmaktadır.

Bu itiraz süresi kapsamında 3. kişiler ilan edilen bir marka için markamın bire bir aynısı veya ayırt edilmesi güç derecede benzeri şeklinde itiraz işleminde bulunabilir. Fakat bu süre kapsamında herhangi bir itiraz yapılmaz ise bu tanınan üç ayın ardından markanız sicile kayıt edilmesine ve tescil işlemin tamamlanmasına hüküm verilir. İlgili harçlar ve tutarlara yatırılmasının ardından marka tescil belgeniz oluşturularak tarafınıza iletilir. Marka tescil işlemi akabinde koruma süresi müracaat işlemin yapıldığı dakikadan başlayarak 10 sene boyunca koruma altına alınır. Her 10 senenin ardından istediğiniz kadar 10 senelik aralıklar şeklinde marka tescil belgesinin yenilenmesi isteminde bulunabilir ve yenileme işlemi sonunda yenileme belgeleriniz ilgili ücretin yatırılması sonucunda tarafınıza iletilmektedir.

Marka tescil süreci, tescil aşamaları ve süreleri alt kısımda sıraladık.

  • Marka müracaat işleminin gerçekleşmesi, veri girişi ürün listesi düzenleme kısaca şekli inceleme süresi :2 aydır
  • Marka müracaat işleminin yasal olarak incelenmesi: 3 ay
  • Marka müracaatının bültende yayınlanması: 2 ay
  • Marka müracaatına yönelik tescil hükmünün yayınlanması ve tescil belgesinin marka sahibine iletilmesi: 3 ay
  • Bu süreler dikkate alındığında ise marka tescil süresi toplamda olarak yaklaşık 1 yıl kadar sürmektedir.

Not: Tescil işlemi yapılmış bir markanın müracaat tarihinden başlayarak 10 sene boyunca koruma altına alınma süresi bulunmaktadır. Her 10'ar senelik süreler ile yenileme işleminin yapılması ile bu koruma süresi sınırsız şekilde uzatılabilmektedir.

Bu süreleri diğer devletler ile karşılaştırıldığımızda ise Amerika’da marka tescil süresi 1,5 yıl, Japonya’da ise 20 ay, İtalya’da ise 2 sene gibi süreler ile tescile bağlanmaktadır.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Tescil Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tescil Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek, Marka Tescil Danışmalık ​gibi marka işlemleriniz için ​Sistem Patent ​şirketimiz ile lütfen​ ​iletişime​ ​geçiniz…

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>