444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Masrafı

‘‘Marka, bir hizmeti ya da bir ürünü, diğer şahısların veya işletmelerin ürünlerinde farklı kılan işaretlerim tümüne denir. Marka tescil, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil masrafı; Uzun gayretler sonucunda elde ettiğiniz markanızı koruma kapsamına alma istemi ile müracaatta bulunacağınız tescil işlemleri ile marka sınıf, müracaat işlemleri ve tescil işlemleri ve atamanız durumunda vekil firmaya ödediğiniz toplam tutarın maddi olarak karşılığını ifade eder.’’

Marka tescil masrafı anlamında, marka tescili masrafı, marka tescili maliyeti ile aynı anlamdadır.  Marka tescil masrafını meydana getiren aktörler bulunmaktadır. Bu aktörler marka sınıf adeti, marka tescil müracaatımarka tescil işlemi ve atanması durumunda vekil firma ücretidir.

Marka tescil işlemlerinde tescil masrafı olarak ilk sırada yer alan tescil edilecek sınıf tutarı Enstitü nezdinde her sene ocakta belirlenmesinden dolayı değişim arz edebilmektedir. Asıl husus ise tescil masrafını meydana getiren önemli durum tescil işleminin yapılacak marka sınıfı sayısıdır. Kaç tane sınıfta tescil işlemini yapılacaksa sınıf sayısı kadar para ödemeniz gerekecektir. Sınıf sayısı, başvuru yapılacak markanın ilgili sınıflarının belirlenmesi ile oluşmaktadır. Marka sınıfı birden çok olması ile birlikte bu masraflarınız yani ödemeniz gereken paralar bu duruma paralel olarak yükselme eğilimi belirtecektir. Bu sırada şunu da belirtelim. Marka sınıf ücretleri her yıl sabit olarak belirmekte ve yıl boyunca değişmez. Marka sınıf sayısı ise çoğalması durumunda tescil için ödeyeceğiniz paranızda otomatik olarak paralel şekilde katlanır. Marka sınıfları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ne denli çok marka sınıfı o kadar para ödemeniz demektir. Marka tesciline ilişkin olarak yapılması gereken tescil işleminin müracaatında bulunulurken bu konuda bilgi sahibi olunması gerekmektedir.

O kadar uğraşarak ve didinerek bir marka hazırladınız. Sonuç olarak markanızı korumak amacı ile tescil ettirmek isteyeceksiniz. Bu işlemler doğrultusunda tescil müracaatı sonucunda tahsis etmeniz gereken, sınıf adedi tutarından ziyade bu işlem adına asıl önemli durum ise tüm bu işlemleri sizin adınıza yürütmesi için vekiliniz olarak atayacağınız vekil firma ücretidir. Bu ücret firmalar arasında farklılık göstermektedir. Vekil firma tayin etmenizin önemi ise, tescil işlemi eksikliği kabul etmez. Bu işlem çok küçük bir ayrıntıya dahi dikkat etmektedir. Yapılacak en ufak bir eksiklik ile tüm işleriniz allak bullak olur hatta ve hatta en kötüsü müracaat dosyanız yanabilir ve kapatılabilir. Bu zor günleri yaşamamız adına vekil firma olarak Sistem Patent şirketi olarak bu zorlu süreçlerde size yardımcı olmaktayız. Tescil işlemi akabinde sizleri en ince detayına varana değin yönlendirmekteyiz ve en sağlık şekilde rehber olmaktayız. Sıkıntılı geçen tescil işlemi sürecini problem yaşanmayacak şekilde sonuca bağlamanıza yardımcı olmaktayız. Tabi bu işlemlerimiz karşısında ufak bir ücret talep etmekteyiz. Bu ücrette tescil maliyeti arasındadır.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>