444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Numarası Sorgulama

‘‘​Marka, bir hizmet yada bir ürünü, diğer kişi veya diğer bir işletmenin ürün yada hizmetinden farklı bir yapıya kavuşturan tüm işaretlere verilen isimdir. ​Marka tescil​, bir ürünü yada bir hizmeti diğer benzeri ürünlerden farklı bir yapıya kavuşturan ve devlet makamı tarafından onaylama işleminin tamamlanması ile markanın koruma altına alınmasına denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescil numarası sorgulama; Tescil işleminde bulunacak bir markanın, tıpa tıp aynısının veya markanın bir benzerinin daha önceki zamanlara tescil işlemine konu olmasına yada bu tarz markaların daha önceden tescil müracaatına konu olması durumunu sorgulaması işlemine denir.’’

Marka tescil numarası sorgulama yani markanın tescili adına müracaat etmeden benzerilik sorgulamasının yapılmasıdır. Bu ifade için marka tescil sorgulama, marka sorgulama, marka araştırma, marka tescil araştırma gibi tabirlerde kullanılmaktadır.

Marka tescil işlemlerinde bunulmadan evvel marka tescil işleminde bulunulmadan markanızın önceki zamanlarda tıpa tıp aynısının ve ya benzerinin bir diğer kişice tescil işlemine konu olması durumunun kontrol edilmesi gerekir.  Bir markanın tescil durumları adına yapılacak tescil sorgulaması önemli bir konudur. Marka tescil numarası sorgulama işlemlerinin uzman bir kişi yani Sistem Patent şirketimizce yapılmasının faydaları göreceksiniz.

 

Markanızın onay işleminin yapılması adına, Enstitüsü’ye müracaat etmeniz ile başlayan ve bir sene kadar devam eden tescil süresi bitiminde, onay işleminin yapılmadığı belirten bir hüküm ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sonuç ile sürekli olarak pek çok işletmenin karşılaşmaktadır. Bu durumun nedenine gelecek olursak; markanıza benzeyen veya tıpa tıp aynısı olan bir diğer tescil işlemi tamamlanmış markanın olmasıdır. Marka müracaatın analiz edilmesinin ardından, Enstitü uzmanları markanıza, markanıza benzeyen veya tıpa tıp aynı olan bir markanın olması sebebi ile onay vermeyebilir. Veya durumda dahi onay işleminde bulunsa bile, marka bülteninde yayını yapılmasının ardından marka sahibi markasına benzerlik iddiası ile, tescil aşamasında itiraz işleminde bulunabilir. Bu durumlar sonucunda markanızın tescil istemi ret edilebilir. Bu sonuçta gerek ekonomik gerek ise manevi anlamda kayıplara sebebiyet verecek bu süreçleri yaşamamak ve markanızın tek olduğuna emin olmak adına, Sistem Patent şirketi olarak çok basit bir uygulama ile tüm bu problemlerden kurtarıyoruz. Bu uygulamamız ise marka tescil numarası sorgulamadır.

 

Markanızın tescil işleminde bulunarak koruma altına almayı istiyorsanız, marka sorgulamasında bulunmanız keseniz ve manevi bakımında bir hayli önem teşkil etmektedir. Bu işlemi Sistem Patent şirketimizin web sayfamızda mevcut olup bizzat kendiniz uygulayabilirsiniz lakin bukonuda daha sağlıklı ve kalite bir sonuca nail olmak adına, şirketimiz görev alan tescil danışmanlarımız eşliğinde yapması sizin faydanıza olacaktır. Bu durumun sebebi ise, tescil işlemi sonuca bağlanmış veya tescil müracaatında bulunulmuş markaların sizin markanız ile benzerliği söz konusu olması yada farklı bir yapının mevcut noktalarının tespit edilmesi adına sizlerin farkına varamayacağınız en ufak ayrıntıyı danışman vekil firma doğru şekilde tespit ederek görebilir, markanızın tescil işleminde bulunmanız ve ya onaylanması mümkün görülmeyecek hususlarda zorlu tescil aşaması yaşamanıza neden olmasını engeller. Kaliteli yapılan marka tescil sorgulaması veya araştırması ile siz marka sahiplerimizi büyük bir sıkıntıdan kurtarmaktayız. 

Sistem Patent şirketimiz, marka hazırlama sürecinde, markanın koruma altında tutulması değin geçen tüm aşama ve basamakları, sizin adına en basite indirgemekte ve marka ile ilgili tüm soru ve sorunlarınıza yanıt vererek yardımda bulunmaktayız. Uzman vekil danışanlar kadromuz ile, markanızı en iyi anlamda savunmasını yaparak tescil işlemini başarı ile sonuca bağlamakta, bu durumda dilerseniz daha sonraki aşamalarda da korunmasını sağlamaktayız. 

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi tüm marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz…


 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>