444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Patent Sorgulama

‘‘Marka, bir hizmet veya bir ürünün, diğer bir kişi veya işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklılık beyan edecek özelliğe kavuşturan işaretlere verilen isimdir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer ürün ve hizmetlerden farklı kılan ve bu farklılığı devlet organları tarafından onaylanması işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyuta sahiptir. Marka tescil patent sorgulama: Tescil işleminde bulunacak markaların tescil müracaatında bulunulmadan evvel daha önceden tescil işlemine konu oluşturma durumunun sorgulanması işlemidir.’’

Marka tescil patent sorgulama kavramında genellikle marka sorgulama veya marka tescil sorgulama için kullanılan bir tabirdir. marka sorgulaması yani marka tescil sorgulama marka müracaatında en önemli aşamadır.

Hazırlanan markanın, tek elden yürütme haklarının hepsini, markayı hazırlayan kişi veya kuruluşa yönelik olması ve karşılaşılacak sıkıntılara karşı hukuki anlamda haklar ile koruma altına alması hedefi ile kişi veye işletme adına tescil işleminde bulunulması zorunludur. Markalar, tescil işlemi adına müracaatta bulunulan gün hatta dakikada anı ile yasal olarak korunma altına alınmaktadır. Markalar, 10 ay ile 12 aylık süre çerçevesinde onay işlemi gerçekleşerek tescil işlemi gerçekleşmektedir. Tescil işlemi tamamlanan markanız, hukuki anlamda diğer kişiler taklitte bulunamaz veya markanızın bir benzerlerini üretemez ve bunun ile birlikte maddi anlamda her hangi bir maddi kazanç sağlaması söz konusu olamaz. Bu haklara erişebilmeniz açısından tescil işleminde bulunmanız gerekir lakin ilk basamak ve önemli olan süreç elbette ki daha önceden tescili söz konusu olmayan bir marka belirlemenizdir. Bunu da öğrenmenizin tek alternatifi Sistem Patent şirketimizin uzmanları tarafından sağlıklı ve çok titiz bir şekilde yapılacak olan Marka tescil isim sorgulama yani marka araştırması işlemidir.

 

Markaya yönelik, marka tescil müracaatında bulunarak yasal anlamda koruma oluşturulmaktadır. Lakin bir marka adı için marka araştırma yani marka sorgulamasın bulunma isteminde iseniz alt kısımda yer alan marka sorgulama linkinden veri tabana kayıtlı ve daha önceden tescile konu olan markalar içinde marka araştırma yani marka sorgulamasında bulunabilirsiniz.

Fakat, işin uzmanının marka tescil patent sorgulama diğer ismi ile marka sorgulama ve marka araştırma analizi ile sizin analiz ve değerlendirme bulunmanız arada fark bulunmaktadır. Bundan dolayı saha sağlıklı bir sonuç elde etmeniz için bu işi işin uzmanına bırakın.

Markaların temel aktörleri, ayırt edici özellikleri marka patent sorgulamasında gayet önemli prensipleri oluşturmaktadır. Kısaca sadece bir örnekten diğer markanın tüm  ibareleri adına aynı neticeye varılabileceği akla getirilmesi doğru olmaz.

Tanınmış markalar hiçbir ek yapılması ile kullanılamaz ve tescil işleminde bulunamaz.

Sonuçta yalnızca yeni hazırladığınız marka isimlerinin tıpa tıp aynısının bulunup bulunmadığını araştırmak ve en azından ön elemede bulunmak adına Sistem Patent şirketimizin uzmanları vasıtası ile marka sorgulaması yapabileceğiniz gibi web sitemizden online olarak da marka sorgulama uygulamasından faydalanabilirsiniz.


 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>