444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescili Nasıl Olur

‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil nasıl olur sorusu; Markaları koruma altına almak istenmesi ile yapılması gereken marka tescil işlemlerine akabinde uygulanacak bir takım prosedürlerin izlenmesi sonucunda. tescil belgesine sahip olunması şeklinde açıklanır. ’’

Marka tescili nasıl olur sorusuna yanıt olarak, markanın tescil edilmesi adına prosedürler kapsamında bir takım yollar izlenerek bir takım ücretler ödenmesi sonucunda yapılır.

Marka tescili konusunda uzman kuruluşlardan Sistem Patent şirketi olarak 1999 yılından günümüze değin sizlere deneyimli ve uzman vekilleri vasıtası ile hizmet verdiğimiz marka tescili işlemleriniz konusunda profesyonel faaliyetlerde bulunmaktayız.

Marka tescil işlemlerinize Sistem Patent şirketimizin uzman vekillerimiz ile danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Oluşturduğunuz markanızdan temin ettiğiniz hakların koruma altına alınması için hizmetlerde bulunmaktayız. Bu tescil işlemleri uygulamalarının oldukça meşakkatli olması sebebi ile zaman zaman hakların koruma altına alınması için daha özenli çalışmaktayız. Bu bilinçle hizmet veren uzman kadromuz, siz değerli kuruluşlarımızın haklarını en üst seviyede korumaktadır. Bir marka meydana getiren ve bu markayı ya da eskiden beri icra ettiği markayı tescil işlemini gerçekleştirmek talebinde bulunan tüzel  ve gerçek kişiler bizzat ya da bir vekil firma vasıtası ile (Sistem Patent) müracaat etmelidir.

Marka Tescil İşlemleri Süreci

Marka tescil süreci aşamasında ilk adım marka ön araştırmasıdır. Marka ön araştırma; tescil işlemi için yapılacak başvuru öncesinde, tescil işleminde bulunulması isteminde bulunulan markanın, diğer bir şahıs veya kuruluş adına tescil işlemi tamamlanma durumunun ön araştırması yapılmasıdır.

Müracaatlar bakımdan hukuki ve yönetmelikler çerçevesinde yer almasından dolayı  yapılan en ufak bir hata dahi müracaatın sonuca bağlanamaması ya da ilave ücretler isteminde bulunarak düzenlemeye gidilmesine neden olabilmektedir. Marka kararlaştırma, marka ön araştırma, markaya yönelik itirazlar, yapılan itirazlara yanıt verme gibi bir yon karmaşık bir sürece sahip olan marka tescil işlemi, profesyonel bir danışman vekil firma ile yani Sistem Patent  şirketimiz ile çalışmanız ile ir hayli önemli bir olanaklar sağlayacaksınız.

Markaya Müracaatın Hazırlanması

  1. Marka olacak isim ve ibarenin kararlaştırılması ilgili yönetmeliğe uygun olarak örneğin hazırlanması
  2. Atanması durumunda vekil firma (Sistem Patent) ile müracaat işleminde bulunarak vekalet ve sözleşme metninin  oluşturulması,
  3. Markanın tescilde bulunacağı sınıfı tanımlaması; Enstitü nezdinde 34 adet ürün ve 11 adet hizmet grubu olması ile birlikte toplam adet olarak 45 adet sınıf yer almaktadır.
  4. Marka müracaat tutarının tahsis edilmesi; Bu ilgili ücret, tescil edilecek markanın sınıf adeti ile doğru orantılıdır. Sınıf miktarı çoğaldıkça bu tutarda artacaktır.

Markaya Müracaat Süreci

  1. Markanın ön araştırması yani marka sorgulaması
  2. Marka müracaatı
  3. Marka müracaatının değerlendirilmesi ve yayına çıkarılması
  4. Markanın bültende yayınlanması
  5. Markaya yönelik tescil kararının çıkması
  6. Marka tescil harcının tahsis edilmesi ve tescil belgesinin hazırlanarak marka müracaat sahibine iletilmesi
  7. Belgenin hazırlanması ile 10 sene boyunca markanız yasa anlamda koruma altına alınır.

Markanızın 10 sene boyunca koruma altına alınır ve bu süre tamamlanmasının ardından markanızın hak kaybının yitirilmemesi açısından bu süre tamamlanmadan evvel 6 ay öncesinden yenileme işleminin gerçekleşmesi gerekmektedir. Marka tescili nasıl olur sorusu hakkında aklına takılan başka bir soru var ise yanıtını alabilmeniz açısından Sistem Patent firmamız ile irtibata geçiniz.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>