444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil R Harfi

‘‘​Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescil​, bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işleminin tamamlanmasına ile markanın koruma altına alınmasına denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescil r harfi: Markaların tescil işleminin gerçekleşerek markanın koruma altında olduğunu beyan eden harfi veya işarettir.’’

Marka tescil r harfi, markanın tescil işleminin tamamlandığı ve koruma altında olduğunu beyan etmektedir. Bu arada belirtmemiz gerekmektedir. R harfi koruma görevi bulunmamak ile birlikte sadece koruma altında olduğu bilgisini vermektedir.

 

Devletler arası bir kabul edilen tescilli anlamına gelen ve koruma altında olduğunu ifade eden r harfi bu durumu dış çevresine ve bu ibareyi gören herkese aksettirmek adına markanın üst alanında kullanılmaktadır. Enstitüsü nezdinde markanın tescil edilmesi adına markanın tescil işleminin gerçekleşmesi durumunda markanın hemen sağ üst bölümünde faaliyete konur. Bir markanın gerçek hak sahibi, ilişkin olduğu markayı ilk kez fikir edinen, bir ürün veya hizmet alanında faaliyete geçirildiği ve kullanmayı sürdürmekte olan şahıs veya kuruluşlardır. İfade ettiğimiz bu terim, toplum kesimi içinde yaygın bir şekilde marka tescili ismi olarak telaffuz edilmektedir. Bir markanın tescil işlemi tamamlanması itibari ile bu harfi icra edilebilmektedir.


İlgili markanın tescil işlemi açısından tescil işleminin sonuca bağlanmasının hemen ardından markanın son harfinin sağ üstüne iliştirilir. Ve bu harf tüm dünya genelinde ® dairesi içerisinde icra edilir.  

 

İşletmeler arasında rekabet ortamında yaşanan yarışta gün be gün artış gözlenmektedir. Bu rekabet ortamında ise mevcut işlevde olan işletmeler değişik bir mevkide yer alabilmek gayesi ile her daim farklı çalışmalarda bulunmaktadır. Yaptıkları bu çalışmalardan bir diğeri ise, kendilerine has olan bir marka elde etmek. Marka terimi ise,  işletmelerin mevcut veya potansiyel müşteriler gözünde kolay bir şekilde tanınmanızı sağlayacak ve bulunduğunuz işlevlerinizin hepsini güvence altına almanıza sağlayacak bir terimdir. Sistem Patent şirketimize müracaatta bulunacağınız markanızın tescil edilmesinin önemi ise, tescil işlemi sona ermeyen diğer bir markaya kıyas ile önem teşkil eden avantajları elde etmektedir.

Bu r harfinin kullanımı ise, genel olarak markalar ile birlikte icra edilmesi, harfin yer aldığı bölüm veya yer marka son harfinin hemen sağ üst kısmıdır. Bu kısımda göz devamlı olarak bu harfi bu alanda görmektedir. Harfi boyutuna gelecek olursak gayet küçük bir boyuta sahip olmalıdır. Bu harf marka ile birlikte kullanılacağında markanın bir elemanı şeklinde anlaşılmasına olanak sağlayacak şekilde kullanılmamalıdır. Harfe uzak bir alandan bakılması ile tam bir çember şeklinde belirmelidir. Harfe doğru yakınlaştıkça bir harfi olduğu farkına varılmalıdır. Bu husus neticesinde r harfinin temel işlevi ise, markanın taklidini üretenlerin kişi veya işletmelerin korkmalarına sebep olmak ve tüketici nezdinde güven oluşturmaktır.

 

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı,  Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>