444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Tarama

‘‘Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Patent tarama; Bir buluşa yahut bir fikre patent müracaatında bulunulma işlemini gerçekleştirmeden evvel daha önceden ürüne ait bir patente sahip olunup olunmadığının tespit etmek adına yapılan tarama işlemine denir. ’’

 

Patent tarama diğer ismi ile patent bulma kavramının anlamı ise, farklı olan patent veri tabanlarından örnek vermek gerekirse; Sistem Patent web sayfamızda yer alan veri tabanımıza anahtar kelimeler yahut patent müracaat işlemine ilişkin bilgiler yazarak, sahip olunan patent belgelerine erişim uygulamasına verilen isime denir.

 

Bir icat gerçekleştirmek veya buluşta bulunmak hem işletmeler veya şirketler hem de kişiler adına oldukça meşakkatli bir araştırma periyodunda bulunmayı zorunlu şekle getirmiştir.  Bazı durumlarda elde edilen bir buluş adına ar-ge faaliyetlerinde bulunabilmek, husus hakkında değerli vaktinizin yanlış araştırmalar akabinde ziyan edilmesi de söz konusu edebilmektedir. Bu risk içeren durumu bertaraf etmek ise yalnızca patent için yapılacak bu çalışma (Sistem Patent yardımı ile) ile mümkün olmaktadır.

Sistem Patent şirketimizle yapacağınız bu tarama uygulaması akabinde bir sonuç raporu elde edilecektir. Size rapor şeklinde sunacağımız bu rapor ile, elde ettiğiniz buluş yahut fikri ürününüz tescil edilmesi işlemine engel arz edebilecek her hangi bir icat basamağına rast gelmemesi (tekniğin bilinen ve aşina olmaması) halinde, Sistem Patent şirketimize gerçekleştireceğiniz resmi şekilde patent tescil edilmesi talebiniz adına müracaat edile bilinir. Bir ürüne patent temin edilebilmesi amacı ile en önem arz eden durum, resmi şekilde patent müracaatı işleminde yapılmadan ilk önce patent konusu bakımında önem teşkil edecek bir düzeyde deneyimli vekil şirketi olarak Sistem Patent şirketimiz ile irtibat kurarak görüş ve öneri alınmalısınız. İcat veya buluşunuzun dünya çapında yeni özelliğe sahip olup olmadığını ve tekniğin herkes tarafından tanınmışlık halini sıyrılıp sıyrılmadığını anlaşılması ile alakalı olarak bir patent araştırma veya sorgulama işlemi gerçekleştirmeniz gerekli görülmektedir.

Patentte yapacağımız bu tarama işleminde veya patent araştırma çalışmasında bulunulmasının ürün sahipleri adına bir diğer yararı ise patent müracaatı öncesinde ülkemizde veya dünyanın herhangi bir bölgesinde daha evvelden patenti temin edilmiş bir tekniğin yer alıp almadığı da analiz edilebilmektedir. Bu durum nihainde müracaat öncesinde buluş elde eden kişinin revizyonda bulunması da mümkün duruma gelmektedir.

Bir patent şirketi olarak Sistem Patent firmamız siz değer teşkil eden buluş ve buluşçularımıza arz ettiğimiz hizmetler doğrultusunda bu patent çalışmasında da hizmet vermekteyiz. Bu sunduğumuz hizmetimiz çerçevesinde buluş öncesi, sektörün son hali konusunda bilgi temin edebilir, Ar-Ge çalışmasında bulunmadan önce doğru olan alanlara yatırımda bulunmanızı sağlayabilir, patent çalışmalarına yönelik önem teşkil eden bilgilere sahip olabilirsiniz.

Sistem Patent şirketimizin uygulayacağı bu patent işlemi ile faydalanabileceğiniz konular ise şu şekildedir;

  1. Teknik alan
  2. Rakip firmalarınızın kullanmakta olduğu teknolojik ürünler
  3. Yurt dışına satışı sunulan ulus ile ilişkin olan ürünün koruma altına alınıp alınmadığını öğrenebilirsiniz.

Bu işlemler kapsamında Sistem Patent şirketimizden destek alabilirsiniz. Sizlere vereceğimiz destekler ve yardımlar akabinde bu konular kapsamında harcayacağınız değerli vaktinizden tasarruf elde edeceksiniz...


 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>