444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Gaziantep Patent

‘‘Patent, Söz konusu bir buluşa, fikri ürüne ya da icada, bunların tasarımında bulan kişiye devletin ilgili mercisi nezdinde eseri üzerinde tek elden yürütme hakkı veren bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Diğer ifade ile, bir ürüne sahip olma hak belgesi yani ürünün tapusu işlevindedir.  Tasarımda bulunulan her türlü fikri ürüne ya da buluşa hak sahipliğini ifade etmektedir. Gaziantep Patent, bu hakları elde edebilmeniz amacı ile buluş sahibi adına tüm bu süreçleri yürütmesi için Gaziantep’te hizmet veren firmalardır. Gaziantep Sistem Patent, patent ve marka şirketi olarak 1999 yılından günümüze hizmet vermekteyiz. ’’


Gaziantep Patent danışmanlık firmalarından Sistem Patent marka ve patent şirketimiz, ülkemizde yer alan şirketlere danışmanlık hizmeti sunarak, fikri ve sınai hakların korumasına ve gerekli işlemler hususlarında çalışmalarda bulunma, marka ve patentlerin tescil işleminin gerçekleşmesi adına tüzel ve gerçek kişilerin temsilcisi şeklinde işlemlerde bulunma ve marka ve patent ile alakalı eğitim programları düzenlemek gayesi ile 1999 yılında günümüze değin Gaziantep’te dahil olmak üzere 81 ilimde hizmet vermekteyiz.


Sistem Patent ‘‘ 1999’dan günümüze Fikirlerin Başlangıç Noktası…’’


Bir patent müracaatının oluşturulması aşaması genel de 10 ile 20 gün arasında tamamlanmakta, müracaatta ardından tescil edilmesine değin olan aşama ise 2 ile 4 sene arasında tamamlanmaktadır. Patente sahip olmak adına buluş ürününüzü dünya genelinde yeni olması, teknikte uzman bir şahsa göre aşina bir çözüm yer almaması ve endüstriye uygulanabilme özelliğinde olması gerekli görülmektedir. Aşamanın bu kadar uzun periyoda sahip olmasının nedeni de buluş ürününün bu şartları temin edip etmediğinin belirlenmesinin gerçekleştiği patent araştırma yani patent sorgulaması ve inceleme aşamalarıdır. Patent tescili, en az olanı incelemesiz patent 7 sene olmak ile birlikte az fazla olanı ise incelemeli patent 20 sene boyunca koruma altına alınmaktadır.


Özellikle aşina şartından sıyrılmak bazen zor bir durum olabilmektedir. Sistem Patent marka ve patent firması olarak bu tarz bir tehlikeyi sezmemiz durumunda, size faydalı model müracaatında bulunmanızı tavsiye ederiz. Faydalı model müracaatlarında Ar-Ge gözetilmeden ve genelde bir ve ya birkaç basamak ile  erişebileceğimiz çözümler yolları adına ideal bir koruma kalkanıdır. 10 senelik bir koruma temin etmektedir. Belgenin ise normal koşullar kapsamında 1 senede elinizde olmaktadır.


Kısaca belirtmemiz gerekir, buluşlar ne derece önem teşkil ediyorsa, tasarımda bulunduğunuz buluş veya fikri ürünleriniz emanet olarak bıraktığınız patent firmaları da bir o derece önem teşkil etmektedir. Çünkü, işini hakkını verecek yürüten bir patent vekili, hem buluşu tasarlayan hem de o buluşun tasarlandığı ulusların önemli derecede bir fırsatı elde etmesini yarayacaktır. Yoksa, önemli bir fırsatın tepilmesinde önemli bir rolü oynanır.

Sistem Patent Şirketimizden Patent Danışmanlığı Almanızın İle;

Patent tescil işlemi yalnızca bir defaya mahsus yapılabilir ve bu bir defalık temin etmeninde belirli zamanı bulunması gereken bir koruma aracıdır. Dünya genelinde her sene 2 ile 3 milyon patent yayını yapılmaktadır. Patent tescil edilmemesi ile koruma kapsamına dahil edilmeyen buluş ürünleri artık kamusal bilgi durumunu almaktadır. Eğer ki bir yeni fikri ürününüz veya buluş tasarladınız hiç vakit kaybetmeden Sistem Patent marka ve patent kuruluşumuz müracaat ederek buluşunuza patent temin ederek koruma altına alalım.

Patent Müracaat Aşaması

Tarifname; Patent müracaat esnasında şirketimize iletmeniz gereken evrakların en önemlisidir.

Başvuru işlemlerinde bulunmadan önce buluş sahibi ile uygulamaların takip işlemini gerçekleştiren vekilin (Sistem Patent) ortak bir şekilde patent tarifnamesini oluşturmaları gerekli görülmektedir. Ve bu evrağa ilave olarak;

  1. Patent müracaat formu (Sistem Patent şirketimizden temin edebilirsiniz)
  2. Buluş eserine ait çizimler
  3. Özet (buluş eseri ile alakalı genel bilgi)
  4. Talepler

Başvuru ve İnceleme Aşaması

İncelemeli ve incelemesiz patentler dosyaları aynı standartlarda oluşturulur ve Sistem Patent şirketimiz tarafından Enstitüye müracaat edilir. Müracaatın ardından enstitü şekli koşullar bakımından incelemede bulunur. Faydalı modellerde normal koşullarda 18 aylık süre içinde yayını yapılır. Erken yayın talep edilmesi durumunda bu durum enstitü nezdine iletiriz. İncelemeli ve incelemesiz sistemli patentler ise müracaatın ardından 15 aylık süre kapsamında yenilik, tekniğin aşina halinden sıyrılması ve enstitüye uygulanabilme hususunda araştırma raporu hazırlanması adına müracaat ederiz. Faydalı modellerde ise araştırma raporuna ihtiyaç duyulmaz.

Tescil Hükmü Süreci

Faydalı modellerde yayınının ardından faydalı modelin tescil edilmesi hükmü verilir. İncelemesiz özellikli patentlerde araştırma raporunun olumlu bulunması durumunda müracaat sahibinin talebi doğrultusunda inceleme gerçekleşmez ve incelemesiz patent temin edilmesi hükmü verilir. İncelemeli patentlerde araştırma ve inceleme raporlarının olumlu bulunması durumunda incelemeli patent temin edilmesi hükmüne varılır.

Patent temin etme süreci uzun ve masraflı bir durumdur; bu durumdan ötürü konusunda uzman olan Sistem Patent marka ve patent şirketimizin yönlendirmeleri ile aşamanın takibini gerçekleştirmek hem ekonomik kayıpları hem de vakit kaybını engeller.

HABERLER /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>