Sistem Patent Marka Uzman vekili

Marka Tescil İçin Gerekli Evraklar

Marka başvurusu için gerekli belgeler şahıs veya şirket adına değişiklik gösterir. Tescil başvuruları için istenen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir.

Sistem Patent Marka Uzman vekili

Tescil Başarı Oranı

+96%

Kesintisiz Hizmet

+26 Yıl
sistem patent kullandığı uygulamalar

Marka tescil başvurusu yapmadan önce, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında istenen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. Marka tescili şahıs, kurum veya şirket adına yapılabilir ve birden fazla şahıs veya kurum ortak bir marka üzerinde hak sahibi olabilir. Bu nedenle, başvuru sürecinde belirli evrakların tamamlanması zorunludur.

Şahıs(lar) Adına Marka Tescil İçin Gerekli Evraklar

Marka şahıs adına tescil edilecekse, aşağıdaki evraklar gereklidir:

  • Kimlik Bilgileri: Başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası, adresi ve telefon numarası.
  • Vekaletname: Başvuru, Türk Patent ve Marka Kurumu’na kayıtlı bir marka vekili aracılığıyla yapılacaksa, vekaletname doldurulmalıdır. Ortak bir marka ise tüm ortakların imzası gereklidir.
  • Marka Örneği: Marka bir logo veya işaret içeriyorsa, bu görselin bir örneği de başvuru belgelerine eklenmelidir.

Şirket Adına Yapılacak Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Şirket veya kurum adına yapılacak başvurular için gereken evraklar şunlardır:

  • Faaliyet Belgesi: Şirketin ticari faaliyetlerini gösteren belge.
  • Vergi Levhası: Şirketin vergi numarası ve vergi dairesi bilgileri.
  • Ticaret Sicil Gazetesi: Şirket merkezini gösteren resmi belge.
  • Vekaletname: Şirketin yetkili kılacağı kişinin imzalayacağı vekaletname. Eğer bir konsorsiyum şeklinde başvuru yapılıyorsa, tüm ortak kurumların yetkililerinin imzası gereklidir.
  • Marka Örneği: Marka bir logo veya şekilsel bir işaret içeriyorsa, bu görselin bir örneği başvuru belgelerine eklenmelidir.
marka tescil için gerekli evraklar ve marka örneği

Marka Örneği Nasıl Olmalıdır?

Marka başvuruları sadece isim sadece logo veya her ikisi şeklinde olabilir. Tescili için başvurulacak marka sadece isimden oluşuyorsa – yazı fontunun bir önemi yoktur – ismin yazılması ile elde edilen marka örneği ile başvuru yapılabilir.

Sadece logodan oluşan marka başvuruları da vardır. Logonun net bir şekilde yer aldığı marka örneği ile başvuru yapılabilir, isim kullanılmasına gerek yoktur.

Hem logo hem ismin yer aldığı başvuru şekli en çok yapılan marka başvuru türüdür. İşletmeler genellikle marka ismi ile beraber kullanacakları logo ile markalarını tescil ettirmek ister. Marka örneğinde ikisine de yer verilerek hazırlanır. Bu şekilde başvurusu yapılan markalar tabela, kartvizit gibi kullanıldığı yerlerde hem isim hem de logo bastırılır.

Marka Örneğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Logoda üçten fazla renk olmalı, çok fazla renk kullanmaktan kaçınılmalıdır.
  • Logo RGB renk formatında olmalı.
  • Logonun dosya boyutu 10 Mb’tan büyük olmamalı. Yani çok büyük pikselli bir logo olmamalı. En az 591×591, en fazla ise 827×827 piksel boyutunda olmalı .Ancak kare olan 512×512 piksel boyutunda logo kabul edilerek 591x591px’e otomatik olarak dönüştürülür.
  • Logo veya slogan, marka için başvuru yapılan emtiaya ait sektörüne yönelik olmalıdır.
  • Logo tasarımı tamamen özgün olmalıdır. Araştırması yapıldığında başka marka ile benzerlik oluşturmamalıdır.
  • Logo ve slogan akılda kalıcı olmalıdır.
  • Mümkünse logoya uygun isim ya da slogan ile başvuru yapılmalıdır.

Sistem Patent A.Ş. ile Başvuru Süreci

Sistem Patent A.Ş., marka tescil sürecinizde uzman kadrosu ile yanınızdadır ve size profesyonel destek sağlar. Online sistemimiz üzerinden marka müracaatı için gereken evrakları kolayca yükleyebilir, marka tescil ödemenizi gerçekleştirebilir ve başvurunuzun dosya takibini yapabilirsiniz.

Marka koruması için ihtiyacınız olan her şeye ulaşın!

“Sistem Patent Marka Ve Patent Tescili konusunda sunduğumuz hizmetler hakkında daha fazla bilgi almak için formu doldurun, sizi arayalım!”

Sistem Patent A.Ş.

Marka Patent Vekiliniz

Sizi Arayalım