Patent Sorgulama ve Online Patent Araştırma

Sistem Patent A.Ş. olarak, web sitemiz aracılığıyla online patent sorgulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

96% Başarı Oranı

Şimdiye kadar yaptığımız marka tescili işleminde 96% başarı oranı elde ettik.

Sistem Patent

Uzman Marka Vekiliniz

Patent Sorgulama ve Online Patent Araştırma

Sistem Patent A.Ş. olarak, web sitemiz aracılığıyla online patent sorgulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

96% Başarı Oranı

Şimdiye kadar yaptığımız marka tescili işleminde 96% başarı oranı elde ettik.

Sistem Patent

Uzman Marka Vekiliniz

Patent sorgulama online, geliştirilen buluşların veya icatların tescil altına alınabilmesi için ön sorgulamanın web üzerinden yapılmasıdır. Sistem Patent A.Ş. olarak, web sitemiz aracılığıyla online patent sorgulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Online patent sorgulama sayesinde, daha önceden tescil edilen buluş veya icatlar hakkında bilgi sahibi olabilir ve geliştirdiğiniz buluşların tescile uygunluk durumunu öğrenebilirsiniz. Ancak, en garanti işlem, Patent Vekilliği Firmamız Sistem Patent A.Ş.’nin uzmanları nezaretinde yapılmasıdır. Çünkü tescil işlemleri en ufak hatayı dahi kabul etmez. Gözünüzden kaçan bir detayı patent uzmanlarımız yakalayabilir.

Patent sorgulama online işlemi veya patent çevrimiçi işlemlerini, özel veritabanımız sayesinde tescilli ya da müracaat yapılmış buluşların, patent tescili talep edilecek buluş ile ilişkili, ön sorgulama yaparak değerlendiriyoruz.

Patent Sorgulama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Patent sorgulama, Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan fikri ve sınai buluşların araştırılması için gereklidir. Günümüzde firmaların fikri envanteri, bazen fiili envanterlerinin önüne geçebilmektedir. Bu nedenle, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının hedefe uygun olarak ilerleyebilmesi için patent sorgulama mutlaka yapılması gereklidir. Özellikle teknik bir alanda çözülmesi gereken problemlerden ve ürün geliştirmeye kadar var olan patentlerin incelenmesi yerinde olacaktır. Bunun yanı sıra, buluş diye tanımlama yapabilmek için geliştirmenin tüm dünya çapında sorgulama yapılması gereklidir. Zira patent için esas unsur olan yenilik kavramı tüm dünya için geçerlidir. Dolayısıyla araştırma ve sorgulama dünya çapında yapılmalıdır.

Patent sorgulama işlemi aynı zamanda faaliyette bulunulan sektördeki teknik durumun incelenmesine olanak sağlamaktadır. Tüm dünyadaki teknik dökümanların yaklaşık %85’i patent dökümanlarında yer almaktadır. Bu dökümanlar, bazen firmalara geliştirme yapmadan teknik problemlere çözüm bulmalarına katkı sağlamaktadır. Patent dökümanları ile çoğu zaman kullanılan teknolojinin yıllar öncesinden patentinin alındığı dahi görülebilir.

Marketing Expert

Ücretsiz Danışmanlık Al

Patent tescili konusunda ayrıntılı bilgi için ücretsiz danışmanlarımızdan randevu alın, patent başvurusunda bulunun!

Patent Sorgulaması ile Neler Bulabiliriz?

  • Teknik Alan: Buluşun ilgili olduğu teknik alanı belirleyebiliriz.
  • Rakiplerin Teknolojisi: Rakiplerinizin hangi teknolojileri kullandığını öğrenebilirsiniz.
  • Uluslararası Koruma: İhraç edilen ülkede ilgili ürünün koruması olup olmadığını bulabiliriz.

Patent Sorgulama Yapmanın Faydaları

Patent sorgulama ile inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına destek olması açısından teknolojik olarak rakipler izlenebilir. Dünya genelinde yılda milyonlarca patent başvurusu yapılmaktadır. Bu başvuruların önemli bir kısmı teknik alanı geçemediği veya yenilik kavramına uymadığı için patent hakkı veya belgesi alamamaktadır. Bu yüzden patent konusu teknik alanda bir araştırma geliştirme yapmadan veya patent başvuru maliyetlerine girmekten kurtulmayı sağlamaktadır. Patent sorgulama ile mevcut buluşlar listelenebilir ve patent ihlali gibi davalarla karşı karşıya kalmanız engellenir.

Patent Sorgulama Nasıl Yapılır?

Patent sorgulama yaparken patent sınıflandırma kavramının bilinmesi çok önemlidir. Patent dokümanları teknolojik alanlara göre sınıflandırılmıştır. Bu sayede araştırma yapılacak sektörle ilgili kolayca bazı verilere ulaşılabilmektedir. Bunun yanı sıra;

  • Teknik Alan: Belirli bir teknik alanda patent araması yapılabilir.
  • Patent Hakları ve Yasal Durum: Mevcut patent hakları ve yasal durumlar hakkında bilgi alınabilir.
  • Teknik Gelişmeler: Teknik alandaki son gelişmeler listelenebilir.

Dünyada en çok kullanılan patent sınıflandırması IPC denilen Uluslararası Patent Sınıflandırma sistemidir. IPC ile teknoloji yaklaşık olarak yetmiş bin alt kategoriye ayrılmıştır ve sürekli revize edilmektedir.

Uluslararası Patent IPC Ana Bölümleri

  1. A – İnsan İhtiyaçları
  2. B – Operasyonların Yürütülmesi; Taşımacılık
  3. C – Kimya ve Metalürji
  4. D – Tekstil; Kağıt
  5. E – Sabit Yapılar
  6. F – Makine Mühendisliği; Işıklandırma; Isıtma; Silahlar; Patlamalı Motorlar veya Pompalar
  7. G – Fizik
  8. H – Elektrik

Her patent bölümü sınıflara ayrılmıştır. Patent sınıfları sembolleri bölüm sembolünü takip eden iki basamaklı bir sayı içerir, örneğin: B53. Her sınıf da bir veya daha fazla alt sınıf içerir. Alt sınıfların sembolleri sınıf sembolünü takip eden bir büyük harf içerir, örneğin: A53B. Bu sınıfların tespiti araştırma yapmak için önemli bir adımdır fakat sadece sınıf bulunması ile sorgulama sınırlı değildir. Patent sorgulaması, birden çok verinin analiz edilmesi ve veri tabanında tüm güncel verilerin bulunmasıyla mümkün olabilir.

Patent Sorgulama ve Araştırma Hizmetleri

Dünyada tüm patent verilerinin bir arada bulunduğu sistemler, sadece özel yazılım kuruluşlarının sunduğu bazı hizmetlerle mümkün olabilir. Resmi Patent kuruluşları da bu veritabanlarını ve yazılımları kullanabilmektedir. Sistem Patent A.Ş., dünyanın en büyük patent yazılım firmalarından yazılım desteği almakta, aynı zamanda kendi bünyesinde de bir yazılım grubu ile patent sorgulaması yapabilmekte ve bunların analizini gerçekleştirmektedir.

Sistem Patent A.Ş. ile Patent Sorgulama

Patent sorgulama işlemlerinizde siz değerli buluş sahiplerimize sürekli olarak tescil konusunda yardımcı olmaktayız. Şirketimizin uzmanları nezaretinde yapılacak online sorgulama sonucunda buluşun tescile uygun bulunması durumunda tescil başvurusu girişimlerinin başlatılması açısından bazı evraklar gerekmektedir. Bu evraklar ise:

  • Başvuru Formu: Şahıs veya firma bilgileri
  • Tarifname: Buluşun açıklandığı metin
  • İstemler: Tescil ile koruma istenecek buluşun unsurlarını barındıran istemler
  • Resimler: Tarifname metninde ve istemlerde atıf yapılan resimler
  • Özet: Buluşu 50 ile 100 kelime arasında anlatan özet
  • Vekaletname: İmza ve kaşelenmiş olarak noter onaysız

Patentler kuruluşlar için fuar işlevi görür. Teknolojik bilgi toplama aracıdır ve geliştirilen buluşun ayrıntılarını açıkça ifade eder. Patentler, bireysellikten ziyade, kamuoyu yararı açısından verilir ve kısıtlı süre tekel yürütme hakkı sağlar. Bu süre sonunda herkes tarafından serbestçe kullanılabilecek bilgi havuzuna alınır. Sistem Patent A.Ş. olarak, patentlerinizi tescil etmek için gerekli tüm süreçlerde profesyonel destek sağlıyoruz.

Buluşların tescil edilmesinin amacı, yeni icatların teşvik edilmesi ve halkı yeni icatlar geliştirmeye cesaretlendirerek refahı artırmaktır. Sistem Patent A.Ş., bu sürecin her aşamasında yanınızdadır.

Patent korumasın için ihtiyacınız olan her şeye ulaşın!

“Sistem Patent Marka Ve Patent Tescili konusunda sunduğumuz hizmetler hakkında daha fazla bilgi almak için formu doldurun, sizi arayalım!”

Sistem Patent A.Ş.

Marka Patent Vekiliniz

Sizi Arayalım