444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

MEB, Buluş Robotlarını Yarıştıracak

‘‘MEB tarafından organize edilecek yarışmada buluş robotları yarışacak. Meb nezdinde düzenlenecek olan ülkeler arası buluş robotları yarışmasında, çeşitli uluslardan gelen öğrenciler tarafından tasarlanan yaklaşık 3000 adet robot buluş boy gösterecek. ’’

Konya’da mayıs ayının 2. haftasında  MEB tarafından organize edecek olan on birinci ülkeler arası robot yarışmasında hedef, öğrencilerin özgüvenlerini, araştırma ve sorgulama yeteneklerini artmasını ve kolektif şekilde çalışmalara teşvik etmek.
 
Mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin yükseltilmesi ve toplumda bu sektörde farkındalık elde edilmesi, öğrencilerin eğitimleri boyunca temin ettikleri bilgiyi tecrübeye çevirebilmesini de hedefleyen yarışmada, 12 ulustan buluş özelliğinde 2828 adet robot tanıtılacak ve endüstriyel ilerlemenin tanıtılmasına liderlik edecek.
 
Açılışı MEB Bakanı tarafından yapılacak olan organizasyonun giderleri mesleki ve teknik  eğitim genel müdürlüğü tarafından karşılanacak olmasının yanı sıra sınıf platformları ve organizasyon tümü öğretmen ve öğrenciler nezdinde yapılacak.

Ödüller TÜBİTAK’tan

Organizasyonda, Temalı, Çizgi takip eden Hızlı Çizgi takip eden Sumo, Mini Sumo, Hareketli Robotlar, Mini Drone, İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama ve Serbest proje dalına 12 sınıfta yapılacak.
 
TÜBİTAK ile imzalanan protokol kapsamında, dereceye alan ekiplerin ödüllerini TÜBİTAK karşılayacak.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>