444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Alkollüyken Araba Kullandırtmayan Buluş

‘‘ Alkollüyken araba kullandırtmayan buluş geliştirildi. Adıyaman’ da yaşayan ve lisede öğrenim gören mucidin buluşu, alkollü bir şekilde araç kullanmak isteyen sürücüleri tanıyarak aracı durdurma özelliğine sahip. ’’

Alkollüyken araba kullandırtmayan sensör, lisede öğrenimi gören öğrenci tarafından geliştirildi. Bu sensörün özelliği ise alkol kullanan araç sürücülerini tespit ederek otomobili sürmesine engel olmakta.
 
Küçük mucit, Adıyaman Belediye Başkanı’na geliştirdiği araç robotunun çalışma şekli hakkında şu bilgileri verdi. 
 
Mucit, alkollüyken araba kullandırtmayan sensörü, yine kendisinin geliştirdiği mini araçta test ettiğini belirterek araç sensörler ile hareket etmekte, eğer şoför alkol almış ise araç bunu tanıyor ve kendisini güvenli bir alanda çekerek bekliyor. Geliştirdiği yazılım sayesinde mini aracın uzaktan kontrol edilebildiğini, durması durumunda ise mesaj ile şoförün alkollü olduğunu ve yerini, sürücünün belirlediği kişi veya kişilere bildirdiğini aktardı. 
 
Mucit, tasarladığı minik boyuttaki aracı hakkında devam eden açıklamasında, bu minik aracımın tekerlekleri haricinde tasarımları ve yazılımların tümü bana ait. Araç içine koyduğum bir sim kart ve uygulama ile aracı dış alandan da kontrol edebiliyoruz. Geliştirdiğim mini aracım, sürücünün alkol aldığını tespit ettiği anda kendini güvenli  bir alan bularak park ediyor. Tasarımım diğer bir özelliği ise, herhangi bir engel ile karşılaştığında kendini durdurabiliyor. Bu tasarımıma çeşitli özellikler ilave edilebilir. Projemize patent müracaatında bulunacağız. Liseli mucide buluşu adına, belediye başkanı tarafından çeyrek altın hediye edildi. Buluş, TÜBİTAK’ın organize edeceği bölge finallerinde yer alacak.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>