444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Almak İstiyorum

‘‘ Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. ’’ Herkes tarafından bilindiği gibi patent bir buluşa veya icada ait devletlerin bu ürünler adına buluş elde edenlere vermiş olduğu tekel hakları ifade eder. Sizler de eğer fikri bir şekliniz ya da fikir eseri bir ürününüz mevcut ise ve patent almak istiyorum diyorsanız, kesin bir suret ile patent veya faydalı model müracaatında bulunmanız gerekir. Yani bir isim veya markanın alakalı olan herhangi bir bölümde tescili işlemi söz konusu ise marka tescil müracaat işleminizi gerçekleştirmeniz gerekli görülmektedir.

 

Diğer insanlardan farklı bir yapıda olduğunuza inanıyorsanız ve bunu da gerçekleştirmiş olduğunuz yeni bir ürün veya cihaz ile ispatlamayı arzu ediyorsanız bu durumda yapmanız gereken işlem bünyesinde kaliteli ve uzman personelle faaliyet sunan bir patent şirketine müracaat etmelisiniz. Fakat bu durum akabinde yeni bir ürün olduğunu düşündüğünüz cihazınız herkese kendinize ait bir ürün şeklinde sunabilirsiniz. Lakin ülkemizde ne yazık ki buluş gerçekleştiren  şahıslar elde ettikleri yeni ürünleri 3. kişiler ile paylaştıkları zaman olumsuz bir takım hususlar ile karşı karşıya kalabilmektedir.

 

İlk önce yapmanız gerekli olan icraat web sitelerinde bulunan patent almak istiyorum kısımları söz konusu durumda ise bu kısımları iyi şekilde okuyup kavramaktır. Her durumdan önce bu kısımları okumanızdaki hedef; gerçekleştirmeyi talep ettiğiniz konuyu iyi bir şekilde anlamanızdan geçmektedir. Bu kısmı kalite ve verimli bir şekilde okuyup kavramınızın ardından da elde ettiğiniz ürün ile beraber bir Sistem Patent olarak patent şirketimize müracaat etmeniz lehinize bir avantajınız olacaktır. Bu durum akabinde bir şahıs veya kuruluşun ilk okuması gereken kısım patent tescil işlemi hakkında yazılan konulardır. Şirketimiz tarafından sizler sunduğumuz bu hizmetimiz adına patent tescil işlemi yazımızı kaliteli ve verimli bir şekilde okumanızda yarar olduğunu düşüncesindeyiz.

 

Patent almak talebinde bulunan bir şahıs veya kuruluş ilk önce patent müracaat işlemi adına gerekli görülen tarifnameyi metnini oluşturmalısınız. Tarifname metni ise nasıl yazılır konulu makalemizi verimli bir şekilde okuyarak bu kısmı daha iyi kavrayabilirsiniz. Tarifname oluşturmanızın ardından patent müracaat işlemi gerçekleştirilir ve aşama akabinde karşılaşılan işlemlere uygun bir yol alınması  gerekli görülmektedir. Web sitemizde yer alan Patent temin etme aşaması başlıklı makalemizde bu aşamayı daha rahat bir şekilde kavrayabilirsiniz.

 

Sizler de eğer patent almak istiyorum amacı içindeyseniz, kesin bir suret ile Sistem  Patent patent şirketimiz ile irtibata geçmelisiniz. Patent almak isteyen her kişi veya kuruluş adına Türkiye sınırların yer alan 81 vilayette yer alan ofislerimizde hizmet sunmaktayız. Yalnızca danışmak faaliyetleri adına dahi olsa kuruluşuma müracaat edebilirsiniz. Bir patent şirketi olarak uzun yıllardır patent, marka, tasarım konularının yurt içi ve dış ülkelerde tescil işlemleri konularında hizmet sunmaktayız. Siz değerli kuruluşlara ve bireylere de bu hususlar hakkında yardımcı olabilmek için varız.


 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>