444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Almak

‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili , bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka Tescil Almak ise; Belirlenen bir takım araştırma ve analiz işlemlerinin prosedürlerinin olumlu şekilde neticeye bağlanmasının doğrultusunda markanızın koruma altına alınmasına anlamına gelmektedir. Bu ifade kapsamında telaffuz edilen marka tescili almak, marka tescil belgesi almak, marka tescil etmek ifadelerde aynı anlama gelmektedir. ’’

Marka tescil almak ifadesi, marka tescil etme, marka tescil belgesi almak anlamlarına da gelmektedir. Tescil alma adına marka vekili olarak Sistem Patent şirketimiz vasıtası ile müracaat işleminizi gerçekleştirmekteyiz. Marka tescil almak işlemi gerçekleşmeden yani tescil belgesi temin edilmeden evvel prosedür doğrultusunda şu uygulamaları gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Markanıza Ait Tescil Alma Prosedürleri

1. Marka Araştırma Süreci

Markanın tescil edilmesine uyguluğunu konusunda yapılan araştırma işlemidir.

Markanıza yönelik gerçekleştirdiğiniz tescil istemi müracaat işlemine ilgili merciden ret kararı alınabilir. Tescil işlemi, uzun sürmekte ve bir hayli yorucu ve zorluklarla yaşayacağınız meşakkatli bir aşamadır. Bu husus finansal açıdan ve maneviyat yönünden kayıplar yaşayabileceğiniz bir durumdur. Lakin sizleri bu kayıtları yaşamamanız ve markanıza ait daha önceden işlem başlatılmadığına emin olmanız açısından uygulayacağımız basit bir işlem ile bu sıkıntı durumlardan sizleri kurtarmaktayız. Bu işlemimizin adı ise marka tescil araştırma işlemidir.  

Tescil belgesine sahip olmanız amacı ile müracaat işleminde bulunmadan evvel ilk yapmanız gereken ve önem teşkil eden uygulama, marka araştırmasının gerçekleşmesidir. Kendinize ait markanızın tescil edilmesine uygun olan sınıf ve bu sınıfın müsaitlik durumu bakımından bilgi temin etmeniz açısından Sistem Patent şirketimiz ücret talep etmeksizin tecrübeli uzmanlarımız ile sizler adına marka araştırması işlemlerinde bulunmaktayız. İşlemlerin olumlu şekilde neticeye bağlanması doğrultusunda ise müracaat işlemlerinizi sizlerin adına şirketimiz tarafından gerçekleştirilmekle birlikte diğer tüm bu süreçler şirketimiz tarafından yürütülecektir.

2. Müracaat

Uygun şekilde hazırlana müracaat işleminin ilgili makama iletilmesidir.

Tescil almak istemi ile müracaat işlemi gerçekleşirken;

  1.  Markaya ait bir nüsha (logosu ve yazı karakteri ve bunların icra edeceği etiket)
  2.  Markanın ait olduğu şahıs ve şahsın adres bilgileri (tüzel şahısın tam ticari unvanı ve adresi; gerçek şahısın adı ve soyadı, doğum yeri ve tarihi ile açık adresi.)
  3. Özel bir vekaletname (Vekâletname metninde yer alan ve icraatraporunda yer alan unvan aynı olma zorunluluğu bulunmaktadır) gerekmektedir. 

Markanızın, müracaat işleminizde bulunduğunuz tarih ve saatten başlayarak koruma kalkanı altına bulunacaktır lakin bu marka tescil işlemleri standart 12 aylık (1 yıl) bir zamanın ardından sona ermektedir. Bu zamanın ilk 5 aylık periyodu markanın şekli olarak koşulları ve tescil faaliyetleri uygulanabilirlik prensipleri akabinde analizi işlemi bulunacaktır. Bu işlemler akabinde markanız kabul edilmesi işleminin yanı sıra tescil işleminizin reddi de gerçekleşebilir.

3. Markanızın Bültende Yayınlanma Aşaması

Kabul edilmesi işlemi nihainde markanızın bültende yayınlanması gerçekleşir.

4. 3. Şahısların İtiraz edebilmesi ve TPE tarafından marka tescil işlemi kararı alınması

Yayınlanan bültene 3. şahıslardan gelebilecek itirazlar adına 3 aylık bir ilan aşaması yer almaktadır. Bu aşamada herhangi bir itiraz edilme işleminin gerçekleşmemesi nihainde TPE bu hususu ticari unvan sahibi yahut atanan vekiline beyan eder.

5.Marka belgesi adına ilgili ücret yatırılarak belgenin temin edilmesi

İlgili merci, işlemde eksiklikte var ise eksikliklerin telafi edilmesi isteminde bulunmasının ardından eksikler telafi edilir ve ilgili ücret yatırılır. Ortalama olarak 2 ay gibi bir süre kapsamında markaya ait tescil işlemi gerçekleşir. Ve markanıza ait tescil belgesi alırsınız.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>