444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Yıllık Ücret

‘‘ Patent , bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Gerçekleşen her çeşit icat veya buluş üzerinde hal sahipliğini ifade eden belgeye denir. Patent Yıllık Ücretleri ; Tescil işlemleri sürmekte olan yada tescil işlemi gerçekleşmiş Patent ve Faydalı Modellerin koruma altında kalmalarının sürmesi adına, koruma altında kalmaları süreleri akabinde ( her sene müracaat tarihine denk düşen günde) vadesinde ödenen ilgili ücrete denir. ’’

 

Vade tarihi; müracaat tarihine denk gelen eden ay ve günü ifade eder. Yıllık yani senelik ücretler vadesinde ödenmemesi durumunda, gecikme zammı cezası ile beraber, vadeyi takip eden 6 aylık süre kapsamında gecikmeli şekilde yatırılabilir.

 

Bir patent müracaatı ya da patentin koruma altında kalması süresinin devam etmesi adına gerekli görülen yıllık yani senelik ücretler patentin koruma altına alınması süresi akabinde her sene vade tarihinde yani müracaat tarihine denk gelen ay ve günde peşin usulü şekli ile tahsis edilmeli (ödenmeli, yatırılmalı) ve senelik ücret ödeme istemi gerçekleşmelidir. Senelik ücretlerin, belirtilen ay ve günde tahsis edilmemesi durumunda, söz konusu ücretler, cezalı şekilde üzerine ilave ceza ücretinin ilave edilmesi ile ay ve günleri takip eden altı aylık süre kapsamında, gecikmeli şekilde tahsis edilebilir. Bu süre kapsamında da senelik ücretlerin tahsis edilmemesi durumunda sahip olunan patent hakkı, bu ücretin son ödeme tarihi akabinde, hükümsüz olacaktır.

 

Sistem Patent şirketimiz bu durumun yaşanmaması için patent belgesinin senelik ücretlerinin tahsis edilmemesinden doğan hak kayıplarının önüne geçebilmek için düzenli şekilde senelik ücretin son gününe değin siz değerli müvekkillerimize sürekli hatırlatmalarda bulunmaktayız ve yatırılacak ücretin süresi sonra ermeden tahsis edilmesi adına takip hizmetini vermektedir.

 

İncelemeli patentler adına 20 yıl,

Faydalı modeller adına ise 10 yıl Boyunca koruma altına alınması süresinin devam edebilmesi ve belgenin geçerli kalabilmesi adına, her sene müracaat tarihine denk gelen ay ve günlerde bu senelik ücretler yatırılmalıdır.

Bu ücretler müracaat tarihine denk gelen zaman aralıklarında 6 ay evvelden başlayarak yatırılması söz konusudur. Bu süre farzı içerisinde yatılma tariflerini kaçıranlar adına, devam eden 6 ay içinde ücretin çeyreği kadar ceza masrafı ilave şekilde ödeme hakkı bulunmaktadır.

 

Bu ilave tarihlerinde geçmesi halinde var olan tescil durumu iptali gerçekleşir ve belgenin vermiş olduğu haklar düşer. Patentin veya faydalı modelin senelik olarak yatırılması gereken ücretlerin ödenmemesi nedeni ile iptal işleminin gerçekleşmesi ilanından itibaren 6 aylık süre zarfından müracaat sahibinin zorunlu olarak maruzat beyanında bulunmak hakkı mevcuttur. Yangın, sel vb. gibi doğal afetler gerekçeleri ile ölüm sebebi ile senelik ücretin tahsis edilemediğini(ödenmeyen, yatırılmayan) belge ile ispatlanmasının ardından ve TPE zorunlu gerekçeyi kabul etmesinin ardından, yıllık ücretin yarısı kadar ilave ceza yatırarak senelik ücretlerin tahsis edilmesi ile patent veya faydalı model belgesi tekrardan işleme konur.

 

Sistem Patent patent şirketi olarak patent ve faydalı model konusunda edindiğimiz tecrübemiz ve siz değerli kuruluşlarımıza sunduğumuz kalite hizmetlerimiz ile patent ve faydalı modellerin yatırılması gereken senelik ücretlerinin takibi işlemlerini düzenli şekilde gerçekleştirmekteyiz ve zamanında tahsis edilmesinin (ödenmesini, yatırılmasını) gerçekleşmesini sağlayarak uğrama riski bulunan hak kayıplarını önlemekteyiz.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>