444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Ara

‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili , bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil ara ise; Kendinize ait olan bir markanın başka kişiler tarafından daha evvelden tescil işleminin uygulanma durumunun araştırılması işlemine denir’’

Marka tescil ara ifadesini marka tescil arama ,marka tescil araştırma , marka tescil sorgulama şeklinde de telaffuz edilebildiği gibi bu kavramlar, bir markaya yönelik marka tescil işlemine ilişkin başvuru gerçekleştirmeden evvel markanıza ait daha önceden herhangi bir tescil işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini öğrenmek amacı ile yapılan arama işlemine denir.

Marka Tescil Arama

Kendinize ait markanızın onay işleminin yapılması adına, Sistem Patent şirketimize müracaat etmeniz ile işleme konan ardından bir sene kadar devam eden tescil işlemi akabinde, onay işleminin yapılmadığını beyan eden bir sonun ile karşı karşıya kalabilme ihtimaliniz bulunmaktadır. Daha önceden de pek çok şirketin karşı karşıya kaldığı bu hususun asıl nedeni; kendinize ait olan markanızın benzeri veya tıpkısının aynısı olan tescil işlemi gerçekleşmiş bir diğer markanın yer almasıdır. Müracaat işleminizin analiz edilmesinin akabinde, Sistem Patent şirketimizin uzmanları markanıza benzeyen veya aynısının bir diğer marka var olması sebebi ile işleminizi onaylamayabiliriz. Veya onaylasak bile, marka bülteninde yayının gerçekleşmesi akabinde diğer markayı elinde bulunduran şahıs veya kuruluş markama benziyor’ tezi ile tescil aşamasında itirazda etme hakkına sahip ve edebilir. Ardından daha pek çok sıkıntılarla karşılaşırsınız.

Bu sıkıntılar akabinde markanıza ait tescil işlemi isteminiz doğal olarak ret işlemi gerçekleşme ihtimali bulunur. Gayet zorlu ve meşakkatli sıkıntılar ile karşılaşılacağınız bu tescil işlemleri kapsamında, itirazlarda da bulunulması ile sıkıntı üzerine sıkıntı eklenir. Bu sırada ekonomik ve vakit kayıplarına sebebiyet veren bu durumları yaşamamak ve markanızın tek olduğuna emin olmanız bakımından basit bir uygulama ile sizi bu sıkıntıdan arındırmaktayız. Bu uygulama da marka tescil ara işlemidir.

Markanızın tescil işlemini yaparak koruma kalkanında bulunması istemi durumunuzda, marka tescil ara veya marka araştırma işlemini gerçekleştirmeniz ekonomik ve manevi olarak önem taşımaktadır. Bu işlemi Sistem Patent resmi web sayfamızdan kendiniz gerçekleştirebileceğiniz gibi, daha sağlıklı bir netice elde etmeniz açısından, şirketimizin alanında uzman ekibimiz ile beraber gerçekleştirmeniz bir hayli önem arz eden bir konudur. Bu işlemin sebebine geldiğimizde, tescil işlemi gerçekleşmiş marka yahut tescil edilmesi amacı ile müracaat yapılmış markaların size ait markanız ile benzer yönlerinin bulunması yahut diğer markalardan farklı bir yönlerinin keşfedilmesi noktalarının saptanması amacı ile doğru ve kesin bir karar alınması yönünden uzmanlarımızın incelemesi ve değerlendirmelerde bulunması gerekli görülmektedir. Bazen sizin fark edemediğiniz çok ince bir detayı şirketimizin uzmanı tespitleri sonucu fark ederek markanızın tescil işlenin uygulanması yahut onay işleminin gerçekleşmesinin olası görülmeyeceği bakımdan meşakkatli tescil işlemi yaşamanıza sebep olabilmektedir. Kaliteli ve verimli gerçekleştireceğimiz marka arama işlemi sizi büyük sorundan kurtaracaktır.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>