444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Araştırması

‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka Tescil Araştırma , Bir markaya ait marka tescil müracaatında bulunulmadan önce markaya ait daha önceden tescil işlemi gerçekleşip gerçekleşmediğini öğrenmek adına yapılan araştırma faaliyetine denir. ’’

Marka Tescil Araştırması

Markanızın ait onay işleminin gerçekleşmesi amacı ile bir patent ve marka firması olarak Sistem Patent şirketimize müracaat edebilirsiniz. İşleme koyacağımız fakat bir sene kadar devam edecek tescil işlemi ardından, onay işleminin gerçekleşmediği beyan eden bir sonuç ile karşı karşıya kalabilme ihtimaliniz söz konusudur. Sürekli yaşanan ve çoğu şirketin karşı karşıya kalabildiği bu hususun nedeni; markanızın benzerinin yer alması yahut tescil işlemi gerçekleşmiş tıpa tıp aynısı olan bir markanın yer almasıdır. Müracaat işleminizin analiz edilmesi doğrultusunda, şirketimizin uzmanları markanıza benzeyen veya tıpa tıp aynısı olan bir marka varlığının sebebi ile işleminizi onaylamayabiliriz. Veya bu durumda onay işlemini yapsak bile, marka bülteninde ilanının akabinde diğer markayı elinde bulunduran şahıs tarafından benzerlik iddiası ile tescil aşamasında itiraz edilebilir. Yaşanacak sıkıntılar yalnıza itiraz ile sınırlı kalmaz, daha pek çok süreçler birbirini izler.

 

Bu durumdalar karşısında markanızın tescil işlemi istem durumunuz ret işlemi gerçekleşebilir. Meşakkatli pek çok sıkıntılar ile karşılaşılan bu işlemlerle olgusunda, itirazların da yapılması ile işler allak bullak olur. Ekonomik ve zaman yönünden kayıplara vermemeniz ve bu durumları yaşamamak ve markanızın tek olduğuna emin olmanız adına basit bir uygulama ile sizi bu sıkıntıdan arındırmaktayız. Bu uygulama da Marka Tescil Araştırması veya sorgulaması işlemidir.


Marka tescil işlemini gerçekleştirerek koruma altına alma isteminde bulunmanız durumunda, marka tescil sorgulaması işlemini uygulamanız ekonomik anlamda önem teşkil eden bir husustur. Bu işlemi Sistem Patent resmi web sayfamızdan kendiniz gerçekleştirebilmenizin yanı sıra daha olumlu bir netice elde etmeniz bakımından şirketimizin marka tescil sorgulaması işleminde bulunan uzmanlarımız eşliğinde de gerçekleştirmeniz oldukça önem arz etmektedir. Bu durumun asıl önemi ise, tescil işlemi gerçekleşmiş yahut tescil müracaatı yapılmış markaların sizin markanız ile benzerlik arz etmesi yada diğerlerinden farklı kılan noktalarının saptanması adına doğru tespit ve kesin karar amacı ile uzmanlarımızın incelemesi gerekli görülmektedir. Bazen fark edemeyeceğiniz en ufak bir detayı Sistem Patent şirketimizin uzmanı doğru analizde bulunarak fark eder, markanızın tescil işleminizin uygulanmasının yahut onaylanmasının olası görülmeyeceği bakımlarda sancılı tescil aşamasının yaşamanıza sebebiyet verir. Sistem Patent şirketimizin tarafından doğru gerçekleştireceğimiz araştırma uygulaması siz değerli kuruluşlarımız veya bireylerimizi önem teşkil eden bir sorundan kurtaracaktır.

 

Sistem Patent şirketi olarak, marka oluşturmada, markanın koruma altına alınması değin tüm aşamaları, sizlerin adına en basit şekilde geçmeniz ve tüm soru ve sıkıntılı durumlarınızda her zaman yanınızda bulunmaktayız. Uzman personellerden oluşturduğumuz dev kadromuz ile sektöründe icra ederek hizmet veren en büyük marka ve patent şirketlerinden birisiyiz. Markanızı en iyi savunmasını yapmak tescil işlemini gerçekleştirmek, istemde bulunmanız takdirinde markanızı sonraki aşamada da koruma altına almaktayız.

 
Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>