444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Ne Kadara Mal Olur

‘‘Marka, bir hizmet veya bir ürünü, diğer şahıs veya işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı bir özelliğe kavuşturan tüm işaretlere verilen isimdir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyuta sahiptir. Marka tescil ne kadara mal olur sorusu ise; Uzun uğraşlar sonucunda oluşturulan markaların koruma altına alınması istemi ile yaptırılacak tescil işlemleri doğrultusunda müracaat işlemleri ve tescil işlemleri ve atanması durumunda vekil firma ücretlerinin toplam tutarının maddi olarak karşılık tutarıdır.’’

Marka tescil ne kadara mal olur sorusu ile, marka tescil fiyatı, marka tescili fiyatı, marka tescili ücreti, marka tescil etme maliyeti, marka tescil tutarı gibi tabirlerinde aynı anlama gelmektedir.

Marka tescil ne kadara mal olur sorusu cevap verecek olursak, markanın tescilinde maliyeti oluşturan en önemli detay veya aktör marka sınıfı ve tescili yapılacak markanın sınıf sayısıdır. Sınıf maliyetlerini her sene ocak ayında Enstitü belirlenmekte ve beraberinde bu sınıf ücretlerin her yıl değişim gözlenebilmektedir. Marka sınıfının yanı sıra önemli olan mal olma konusunu yani tescil işleminin tutarını belirleyen konu, tescil işleminin yapılacağı marka sınıfı sayısıdır. Markalar kaç adet sınıfta tescil işleminde bulunulacak ise marka sahipleri sınıf sayısı kadar para yatırılması ile mükellef bulunacaktır. Marka sınıf sayı, markanın tescil edilmesi hedefi ile başvuru işlemi yapılacak markanın, icra edeceği sınıfların kararlaştırılması ile meydana gelmektedir. Marka sınıf sayısı birden fazla olması akabinde ise bu ödenmesi gereken maliyetleri yani tutarlarda otomatik şekilde artış beyan edecektir. Marka sahiplerinin burada bilinmesi gereken önemli konu, marka sınıf ücretleri yani harçları her sene ocakta belirlenir ve ilgili sene bitimine kadar sabit şeklide kalır. Tescil edilecek markalar ne kadar çok sınıfta tescili yapılacak ise neticesinde ödemeniz gereken tutarlarda bu çoğalmaya duruma paralel olarak yükselme gösterecektir. (Her yılın başında belirlenen marka sınıf harcı sabittir lakin marka sayısı yükseldikçe ödenecek paralarda yükselir, sınıf harcında indirim söz konusu değildir.)

Marka tescil maliyeti konusunda, tescile yönelik gerçekleşmesi hedeflenen tescil işleminin yapılması için başvuru işlemi yapılırken bilinmesi gereken ve tescil tutarlarını belirleyen diğer faktörler ise başvuru ücreti, tescil işlemi ücreti ve atanması durumda vekil firma ücreti şeklindedir. Vekil firma tayin etmeniz bir hayli önemlidir. Çünkü tescil işlemi zorlu bir süreç olmasının yanı sıra hayatı ve eksikliği kabul etmez. Yapılacak en ufak hatada ve eksik dosyada tüm işlemleriniz ve masraflarınız heba olur. Ücretleri firmalar arasında değişken göstermektedir. Vekil firmanın önemlidir. Sistem Patent şirketimizi vekiliniz olarak tayin etmeniz ile tüm bu sıkıntı süreci yaşamamanız ve bu durumları konusunda uzman olan kişiler tarafından yapılması hem maddi hem de manevi olarak kaybınızı engellemektedir.

Marka tescil ne kadara mal olur sorun hakkında yeterli bir bilgiye temin edebilmeniz ve en sağlıklı bilgileri ulaşabilmeniz amacı ile Sistem Patent şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>