444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Tekstil Dünyasında Yeni Bir buluş

‘‘ Kumaşlarda iğne ve iplik kullanılmadan su yardımı ile kendini yenileyebilen bir metot keşfedildi. Uluslar arası bir üniversitede gerçekleştirilen çalışma ile, yırtılan yada kopan kumaşların su ile kendi kendini yenileyebildiği bir metot keşfedildi. ’’

Uzun süren araştırmalar neticesinde, aralarında Prof Dr. Demirel'in de yer aldığı bilim adamları ile, iğne ve iplik kullanmadan kumaşın kendiliğinden yenileyebildiği bir metot keşfedildi.

Makinede Yıkayabileceksiniz

Kumaşların kendiliğinden yenilenmesini sağlayan buluş, bakteri ve mayalandırma şekli ile üretildi. Seneler boyunca pamuk, polyester, yün gibi ürünlerde test edildi. Elde edilen neticelere göre, buluş ilave edildiğinde kumaşın kalitesinde bir bozulma yaşanmıyor aynı zamanda makinede de yıkandığında problem oluşturmuyor.

Sıcak Su Dökülmesi ile Eski Durumuna Dönüyor

Uygulamalarda buluşun kullanımının basit bir yöntem olduğu görüldü. Buluşun hasarlı bölgeye dökülmesinin ardından, üstüne sıcak su katılıyor ve hasarlı bölgeler iliştiriliyor. Birkaç dakikanın ardından dokular birbirine  bağlanarak eski duruma geliyor.

Üretime Etkide Bulunabilir

Buluş sahipleri, proje adına şunları aktardı, tekstil firmaları bundan sonra kumaşları bu buluşla kapatabilir. Kaplanan kumaşlar otomatik şekilde kendini yenileyecektir. Hatta kıyafetler bu protein temelli buluş ile kaplanmış iplikler ile üretimi yapılabilir, şeklinde ifadeler kullandı. Bu şekilde tıp, askeriye ve tarım sektöründe çalışanlar sürekli eskiyen üniformalarını kolayca yenileyebilme olanağına sahip olacaklar, dedi.

Bilim Küçük Adımlarla Gelişiyor

Buluş sahipleri, bilim küçük adımlarla gelişiyor ifadesini kullanarak, bir çamaşır makinesine deterjan ekler gibi bu buluştan ilave ederek ve sıcak su ile yıkandığı zaman kıyafetlerin eski duruma gelebileceğini aktararak bunun bir sonraki süreç olacağını vurguladı

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>