444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Su İşlemeyen Güneş Pili Tasarlandı

Su İşlemeyen Güneş Pili Tasarlandı

Su işlemeyen güneş pili tasarlandı. Tokyo Üniversitesi akademisyenleri nezdinde tasarlanan oldukça ince bir yapıya sahip kifotovoltaik hücre, iki tarafıda su işlemeyen film tabakası ile kaplandı. 
 
Su işlemeyen güneş pili, gerilme, sıkıştırılma ve yıkanma yapısında olması ile kıyafetlere uyarlanabilecek.

Geliştirilen Bu Güneş Pili Yıkanma Özelliğine Sahip

Akademisyenler tarafından üretilen bu buluş, suya karşı dayanıklı ve elde ettiği gücü koruma altında tutabilme özelliğine sahip. Diğer yapılan araştırmalarda uygulanan PNTz4T’ yi baz alan esnek, oldukça ince, organik fotovoltaik hücrelerin iki yanı, ışığın hücrelere erişmesine izin veren akrilik temelli bir elastomer ile kaplandı.Ancak bu tabaka hava ve suyun hücreye erişmesini önlüyor.
 
Gerçekleştirilen deneylerde ürün, ilk olarak % 7.9 verim sağladığı ve cm2 başına 7.86 mW güç sağladı. Hücreler iki saat suya bırakılarak yeniden tetkiklerden tabi tutulduğunda ise sağladığı verimliliklerinden % 5.4 oranında eksilme yaşandığı belirlendi. Bu durumun yanı sıra buluş, 20 tur sıkıştırılması sonucunda ise ilk verimlilik oranından % 80’lık kısmına sahip olduğu belirtildi.
 
Yeni fotovoltaik hücreler sıkıştırılma özelliğinde olmasının yanı sıra, yıkanabilmesi ile bu cihaz giyilebilir ürünler adına ilk olma niteliğinde. Fotovoltaik hücreler vücut ısısını ve kalp atışlarını kayıt altına alarak sensörleri güçlendirebilir ya da sağlık bakımın erkende ikazda bulunabilir.
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>